• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

O Λένον πριν πέσει νεκρός, υπέγραψε αυτόγραφο στον δολοφόνο του (φώτο)

admin Από admin
2 Σεπτεμβρίου, 2020
Σε Κοινωνία, Κόσμος
5
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Paul Goresh ήταν η τελευταία για τον Τζον Λένον και γι αυτό πέρασε στην ιστορία. Εικονίζεται να υπογράφει αυτόγραφο στον δολοφόνο του για το άλμπουμ Double Fantasy. Ήταν το μεσημέρι, 8 Δεκεμβρίου 1980 και όπως προέκυψε από την ανάκριση ο Μαρκ Τσάπμαν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, αλλά εκείνη την στιγμή δεν πυροβόλησε. Ο δολοφόνος τον περίμενε ακόμα έξι ώρες έξω από το σπίτι του. Μετά την επιστροφή του Λένον από το στούντιο ηχογράφησης, ο Τσάπμαν τον πυροβόλησε πισώπλατα, συνολικά τέσσερις φορές. Σύμφωνα με την αυτοψία, οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο. Όλες προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία, ενώ η θανάσιμη σφαίρα διαπέρασε την αορτή του.

Στην κατοχή του Τσάπμαν βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος και ένα αντίτυπο του δίσκου Double Fantasy, στο εξώφυλλο του οποίου είχε υπογράψει νωρίτερα ο Λένον

Όπως έχει πει ο ίδιος ο δράστης, πίστευε ότι με τη δολοφονία του Λένον θα γινόταν κάποιος. Και τα κατάφερε. Έγινε ένας μισητός δολοφόνος. Το θύμα του δεν ήταν μόνο διάσημος μουσικός, αλλά ένα καλλιτεχνικό είδωλο της εποχής και σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης. «Προσπαθούσα να κάνω θετικές σκέψεις στη ζωή μου, αλλά έπαθα κατάθλιψη. Έπινα κι απομονώθηκα από τον εαυτό μου, την οικογένεια μου. Είχα τάσεις αυτοκτονίας κι ίσως αυτός ήταν ακόμα ένας λόγος που έφτασα στην απόφαση να σκοτώσω κάποιον. Ίσως απλώς ήθελα να τελειώσουν όλα για μένα. Για άλλη μια φορά θέλω να πω ότι δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ήμουν εκεί, το έκανα, θα μπορούσα να κάνω μεταβολή και να φύγω, όμως είχα κάνει την επιλογή μου. Η λάμψη της δόξας ήταν εκεί. Δεν μπόρεσα να της αντισταθώ. Η αυτοεκτίμησή μου ήταν πληγωμένη. Έψαχνα να βρω διέξοδο. Επέλεξα τη χειρότερη και ήταν τρομερό…» ανέφερε στην κατάθεσή του. Ο Τσάπμαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Οι δικηγόροι του τον παρουσίασαν σαν ένα ψυχωτικό άτομο που βρισκόταν σε παραλήρημα όταν διέπραξε τον φόνο. Την κρίσιμη ώρα όμως, λίγο πριν την ετυμηγορία, ο ίδιος παραδέχτηκε την πράξη του και τη χαρακτήρισε «θέλημα Θεού». Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μάρκ Τσάπμαν, βρίσκεται μέχρι σήμερα κλεισμένος σε φυλακή της Νέας Υόρκης, καταδικασμένος για το έγκλημά του και δεν προβλέπεται να βγει από τη φυλακή στο άμεσο μέλλον, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις για αποφυλάκιση.

Οι συνεχείς αιτήσεις αποφυλάκισης

Ο Τσαπμαν εκτίει την ποινή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα στην Άτακα της Νέας Υόρκης. Από το 2000, κάθε δύο χρόνια, παρουσιάζεται στο συμβούλιο χαρίτων της Νέας Υόρκης, όπου εξετάζεται η αίτηση αποφυλάκισής του. Κάθε φορά η αίτηση απορρίπτεται. Ο 62χρονος σήμερα Τσάπμαν είναι υπόδειγμα κρατούμενου και μέσα στη φυλακή κάνει πολλές δραστηριότητες. Η καλή του διαγωγή όμως, δεν αρκεί για να πείσει την αρμόδια επιτροπή να του εγκρίνει την πολυπόθητη αίτηση.

Ο Μαρκ Τσάπμαν σε συνέντευξή του στον Λάρι Κινγκ/ YouTube

Η τελευταία απόρριψη έγινε τον Αύγουστο του 2020. «Παρά την καλή διαγωγή, η απελευθέρωση αυτή τη στιγμή θα υπονομεύσει τον σεβασμό στο νόμο και θα ευτελίσει τον τραγικό χαμό ανθρώπινης ζωής, που προκαλέσατε με το στυγερό, απρόκλητο, ψυχρό και υπολογισμένο έγκλημα που διαπράξατε» ανέφερε η επιτροπή.

Η σύζυγος του Τσάπμαν

Μιλώντας στην βρετανική Daily Mail πριν από χρόνια (2014), η σύζυγός του Γκλόρια Χιρόκο Τσάπμαν, ανέφερε ότι ​«ο Τζον ήταν ένας καλός άνθρωπος, αλλά ο Μαρκ δεν το σκέφτηκε αυτό εκείνη την ημέρα, έβαλε πάνω από όλα τον εαυτό του. Τον σκότωσε γιατί πίστευε ότι πίσω από τη λάμψη της φήμης υπήρχε μια κακοφημία στην οποία δεν μπορούσε να αντισταθεί».

Η Γιόκο Όνο

Η σύζυγος του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως οι απόψεις του σκαθαριού, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις εξέφραζε ίσως να οδήγησαν και στη δολοφονία του. «Το γεγονός πως ήταν πολύ ειλικρινής, μπορεί να προσέβαλε κάποιους ανθρώπους, ίσως να «μίκρυνε» τη ζωή του» έλεγε πριν από δύο χρόνια. Η Γιόκο Όνο πιστεύει πως ο Τζον Λένον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του. «Ήταν πολύ ανοιχτός στους ανθρώπους. Κάποιες φορές πρέπει να πληρώσεις βαρύ αντίτιμο γι’ αυτό. Κι εκείνος το πλήρωσε, νομίζω πως τζόγαρε πάνω σε αυτό» έλεγε. Παρά τις συνεχείς απορρίψεις, ο Τσάπμαν συνεχίζει να ελπίζει πως κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί. Τότε, όπως λέει ο ίδιος, θα ασχοληθεί με γεωργικές εργασίες στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: mixanitouxronou.gr, Wikimedia Commons

Προηγούμενο

Θεσσαλονίκη : Προσλήψεις στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Παπανικολάου

Επόμενο

Σχοινάς: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ – Έχει μια τελευταία ευκαιρία

ΣχετικάΆρθρα

Ενημέρωση

Πώς τα εβδομαδιαία πρωταθλήματα του Wazamba Casino μεταμόρφωσαν το πρόγραμμα VIP του

29 Σεπτεμβρίου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

29 Σεπτεμβρίου, 2023
Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Υπερχείλισε πάλι ο Κραυσίδωνας στον Βόλο – Χωρίς οδική πρόσβαση το Νότιο Πήλιο

29 Σεπτεμβρίου, 2023
Επόμενο

Σχοινάς: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ – Έχει μια τελευταία ευκαιρία

Κορονοϊός: 233 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 5 στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.