• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κορωνοϊός: Η Ιταλία βάζει λουκέτο σε όλα τα κλαμπ της χώρας

admin Από admin
17 Αυγούστου, 2020
Σε Κόσμος
59
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι νέοι, από τη Δευτέρα, δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων.

Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες.

Οι επιχειρηματίες του τομέα καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης λειτουργίας που αποφασίσθηκε θα αγγίξει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, αποφάσισε ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία (όπως πλατείες, ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά), από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Μεγάλη η οικονομική ζημιά

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με υπολογισμό της εμπορικής ένωσης Confcommercio, η οικονομική ζημιά από την ιδιαίτερα μειωμένη παρουσία τουριστών, θα ανέλθει το φετινό καλοκαίρι στα 13,7 δισ. ευρώ.

Ο υπολογισμός αφορά τον τζίρο που προβλέπεται ότι θα προκύψει, συνολικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη ζημιά οφείλεται κυρίως στην «εξαφάνιση» των ξένων, εύπορων τουριστών.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ότι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.

Πρόκειται για χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες οι οποίοι, τα περασμένα χρόνια κατέκλυζαν τα ιταλικά θέρετρα (όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας) αλλά και «πόλεις της τέχνης», όπως την Ρώμη, την Βενετία, την Νάπολη και την Φλωρεντία.

Η ιταλική εμπορική ένωση προσθέτει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, η χώρα έχασε εννέα εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τουριστών και ότι πλήττεται άμεσα, φυσικά, και ο τομέας του «made in italy», με την γνωστή παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων. Η οικονομική ζημιά, για τους συγκεκριμένους τομείς, αναμένεται φέτος να αγγίξει τα 5,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: cnn.gr

Προηγούμενο

Tα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό σε ισχύ από σήμερα – Αναλυτικά η λίστα

Επόμενο

Με απουσίες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Υποχρεωτική η μάσκα για τους εκπαιδευτικούς

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Η Θεσσαλονίκη αναπνέει δηλητήριο – Σε ποιες περιοχές η ρύπανση είναι εκτός ελέγχου

22 Σεπτεμβρίου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Η μοναδική παραλία στη Χαλκιδική που «συνδυάζει» το θαλασσινό με το ιαματικό μπάνιο (φώτο – βίντεο)

22 Σεπτεμβρίου, 2023
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Πολιτικά

Αντιδράσεις για το ατόπημα Κασσελάκη για το ψευδοκράτος – Το σχόλιο της Αχτσιόγλου και η απάντησή του

22 Σεπτεμβρίου, 2023
Επόμενο

Με απουσίες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Υποχρεωτική η μάσκα για τους εκπαιδευτικούς

Μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με μαζική αποστολή SMS για την διασπορά του covid-19

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.