• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαρδαλιάς: “Επταήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από Αλβανία” (βίντεο)

admin Από admin
11 Αυγούστου, 2020
Σε Ελλάδα
5
SHARES
4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μια ημέρα μετά τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι:

Από 1η Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου είχαμε 2.162.251 εισερχομένων ατόμων και για την ίδια περίοδο 266.116 τεστ Covid-19 ανα πύλη εισόδου. Από 1η Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ειναι 508 εκ των οποίων 164 ειναι ενεργά 243 επέστρεψαν στη χώρα προσέλευσης και 101 μη ενεργά που παραμένουν στην Ελλάδα. 124 ειναι στην Αττική τα 140 ειναι στην κεντρική Μακεδονία 51 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 11 στη Θεσσαλία 10 στην Ήπειρο 52 στα Ιονία νησιά 42 στην Κρήτη 41 στο νότιο Αιγαίο 19 στερεά Ελλάδα 9 στην Πελοπόννησο 1 στη δυτική Μακεδονία 3 στο βόρειο Αιγαίο 5 στη δυτική Ελλάδα. Από τα ενεργά κρούσματα 62 έχουμε στην Αττική 20 στην κεντρική Μακεδονία 23 στην Κρήτη και 25 στο νότιο Αιγαίο. Επίσης απο τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι 9 Αυγούστου έχουμε 5.623 κρούσματα 1.424 ενεργά 212 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα:

– Από τις 17/08, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Μάλτα.

– Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Προβληματισμός για τους σεισμούς στην Εύβοια που κουνάνε και την Αττική: «Βλέπουν» και 5,5 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι

19 Μαΐου, 2025

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου – Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

14 Μαΐου, 2025

– Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων

– Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

– Από τις 16 Αυγουστου θα επιβάλλεται 7ημερη απομόνωση από Αλβανία. Δεν ισχυεί ο μοριακός έλεγος για τα παιδιά μέχρι 10 έτων.

– Η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό ωραρίου σε μπαρ και εστιατόρια. Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Από αυτά εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery.

Όσον αφορά το νέο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή «λουκέτου» για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τόνισε ότι «αυτό το καλοκαίρι ο τρόπος χαλάρωσης και εκτόνωσής μας, δεν μπορεί να είναι ίδιος με τις άλλες χρονιές».

https://youtu.be/aEgXDcs3vi4

Tags: Κορωνοϊός
Προηγούμενο

Ξεκίνησε η κοπή των πεύκων στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας (φώτο)

Επόμενο

Εορτή του Κτήτορος της Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους (φώτο)

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Προβληματισμός για τους σεισμούς στην Εύβοια που κουνάνε και την Αττική: «Βλέπουν» και 5,5 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι

19 Μαΐου, 2025
Ελλάδα

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου – Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

14 Μαΐου, 2025
Ανθρωποκτονία-σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του και με τον εξάδελφό του επιχείρησε να εξαφανίσει το πτώμα
Ελλάδα

Λάρισα: Ο 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με μαχαίρι, προσπάθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα -Φρικιαστικές λεπτομέρειες

13 Μαΐου, 2025
Επόμενο

Εορτή του Κτήτορος της Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους (φώτο)

Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Νέων Μουδανιών: Η σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.