• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Φρένο στην αυθημερόν μετακίνηση λεωφορείων στη Χαλκιδική για τα μπάνια του κόσμου

admin Από admin
8 Ιουλίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία, Τουρισμός, Χαλκιδική
7
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η παραλαβή από συγκεκριμένη στάση της Θεσσαλονίκης, η άφιξη στην παραλία, οι βουτιές και η επιστροφή στη βάση ήταν το καθιερωμένο πρόγραμμα της καλοκαιρινής εξόρμησης αλλά για φέτος- λόγω κορονοϊού και των υγειονομικών πρωτοκόλλων- η εικόνα αυτή τείνει προς εξαφάνιση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Μιχαήλ Πεζίκογλου, εξηγεί πως η φετινή χρονιά με τις ραγδαίες αλλαγές έχει φέρει τα “πάνω- κάτω” και στις ημερήσιες εκδρομές, με τα δρομολόγια να είναι ελάχιστα και τον κόσμο να βλέπει τα μπάνια που είχε τη δυνατότητα να απολαύσει με την αυθημερόν μετακίνηση των τουριστικών λεωφορείων με το… κυάλι.

«Υπήρχαν μέχρι πέρυσι πάρα πολλά τουριστικά λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια για μπάνια, μέσω ΚΑΠΗ ,προγράμματα δήμων και μέσω του προγράμματος “Παιδί και θάλασσα”. Αυτή τη στιγμή παλεύουν οι συνάδελφοι στην κυριολεξία για τα …μεμονωμένα μπάνια που κάνουν ελάχιστοι ενώ υπάρχει και η επιβελημένη πληρότητα του 65% που σημαίνει πως σ ένα λεωφορείο δεν μπορούν να μπουν παραπάνω από τριάντα άτομα» δηλώνει.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, με τα δεδομένα αυτά είναι πολύ μεγάλο το κόστος και έτσι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει για να πάει μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκιδική . Συνεπώς τα δρομολόγια είναι ελάχιστα και το 80% των τουριστικών λεωφορείων βρίσκεται παροπλισμένο σε πάρκινγκ έχοντας μάλιστα καταθέσει και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

«Ισχύει σε εμάς ότι και για τα ΚΤΕΛ αλλά είμαστε πολύ διαφορετικά. Εμείς θα πάρουμε τριάντα- σαράντα επιβάτες μια φορά θα τους πάμε στον προορισμό, όπως στις παραλίες για παράδειγμα και μετά θα πρέπει απολυμάνουμε. Στο τουριστικό λεωφορείο νομίζω πως δεν χρειάζεται να υπάρχει το ίδιο όριο πληρότητας με τα ΚΤΕΛ, που θα κάνουν δέκα δρομολόγια θα μπουν πεντακόσια άτομα.

Εμείς έχουμε μόνο ένα δρομολόγιο για να πάμε και ένα για την επιστροφή» σημείωσε.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου “δεν υπάρχει ούτε μια κράτηση για όλο το καλοκαίρι ενώ τόνισε πως θα πρέπει σύντομα να υπάρξει μια λύση ώστε να πάρουν ξανά …μπρος τα τουριστικά λεωφορεία”.

Για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας πάντως τα μπάνια μέχρι το ηλιοβασίλεμα στις παραλίες της Χαλκιδικής, ήταν η βολικότερη λύση “καθώς τους παραλαμβάναμε μπροστά από το σπίτι τους και επιστρέφαμε στο ίδιο σημείο χωρίς να μπουν σε διαδικασία να πάρουν αστικό ή άλλο ΚΤΕΛ και χωρίς ταλαιπωρία” κατέληξε ο κ Πεζίκογλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο

Νέα επένδυση πέντε αστέρων στην Ιερισσό

Επόμενο

Πλήρως και εντυπωσιακά ανακαινισμένο άνοιξε το Porto Sani στη Χαλκιδική (φώτο – βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Σύγκρουση τρένου με δίκυκλο στη Θεσσαλονίκη – Δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο

14 Ιουλίου, 2023
Κεντρική Μακεδονία

Αυτό είναι το ξένο παιδάκι;

6 Φεβρουαρίου, 2023
Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Βρεφονηπιοκόμος χτυπούσε τα παιδάκια σε παιδικό σταθμό

6 Φεβρουαρίου, 2023
Επόμενο

Πλήρως και εντυπωσιακά ανακαινισμένο άνοιξε το Porto Sani στη Χαλκιδική (φώτο - βίντεο)

Στη Χαλκιδική ο Κώστας Σλούκας για το μπάνιο του (φώτο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.