• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τραμπ: Το 99% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εντελώς ακίνδυνα

admin Από admin
5 Ιουλίου, 2020
Σε Κόσμος, Πολιτικά
3
SHARES
14
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Τη δέσμευσή του να νικήσει τη «ριζοσπαστική Αριστερά» στις εκλογές του Νοεμβρίου, επανέλαβε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την ομιλία του για την 4ης Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Ν. Τραμπ καταδίκασε τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των μνημείων ιστορικών προσωπικοτήτων ως απόπειρες για την καταστροφή των ΗΠΑ.

Τραμπ: Το 99% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εντελώς ακίνδυνα

Παράλληλα, ο Τραμπ ισχυρίστηκε -χωρίς στοιχεία- ότι το 99% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα». Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων της COVID-19. Μόνο στο Τέξας, νοσηλεύονται 7.890 ασθενείς αφού 238 ακόμα άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.

Ο Τραμπ, που έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να «λογοδοτήσει» επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

20 Απριλίου, 2026

Η κυβέρνηση είχε οργανώσει ένα θέαμα με πυροτεχνήματα πάνω από το Νάσιοναλ Μολ καθώς έπεφτε η νύχτα μετά την ομιλία του Τραμπ, παρόλο που η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ είχε προειδοποίησε ότι μια εκδήλωση με πολύ κόσμο θα αψηφούσε τις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Μερικά βήματα πιο πέρα από το σημείο όπου ο Τραμπ εκφώνησε την ομιλία του, διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία στους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο, την περιοχή που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Black Lives Matter Plaza και το Μνημείο Λίνκολν. Βρέθηκαν μπροστά σε άλλους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «ΗΠΑ! ΗΠΑ!» αλλά δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια.

Εκατομμύρια Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βιαιότητας και των φυλετικών ανισοτήτων μετά τη δολοφονία στις 25 Μαΐου του Τζορτζ Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις. Εκτός από το ότι πέτυχαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία σε κάποιες πόλεις, κάποιοι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν αγάλματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας και άλλων συμβόλων που θυμίζουν την εποχή της δουλείας στην Αμερική.

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Ο στόχος τους είναι η καταστροφή».

Τα σχόλια του Τραμπ την 4η Ιουλίου έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας του μία ημέρα νωρίτερα στο Όρος Ράσμορ στη Νότια Ντακότα, όπου κατηγόρησε τους «θυμωμένους όχλους» ότι προσπαθούν να διαγράψουν την Ιστορία και παρουσίασε τον εαυτό του ως ασπίδα απέναντι στον αριστερό εξτρεμισμό.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ βρίσκει τρόπους για να αμαυρώσει τη δημοκρατία μας

Μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις σε βασικές πολιτείες δείχνουν ότι ο Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν δημοσιοποίησε με αφορμή την 4η Ιουλίου ένα άρθρο γνώμης που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο και τον κατηγόρησε ότι βρίσκει «νέους τρόπους για να αμαυρώσει και να διαλύσει τη δημοκρατία μας» κάθε μέρα.

Σε μια ξεχωριστή επιστολή του προς χορηγούς, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Έχουμε τώρα την ευκαιρία να προσφέρουμε στους περιθωριοποιημένους, τους δαιμονοποιημένους, τους απομονωμένους, τους καταπιεσμένους, ένα κανονικό μερίδιο στο αμερικανικό όνειρο».

Ο Τραμπ, στην ομιλία του, δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική λύση για τον ιό «πολύ πριν» το τέλος του 2020. Μια τέτοια επιτυχία θα μπορούσε να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία και τις πιθανότητες του Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο

Η Χαλκιδική ως τόπος διακοπών, μια αναδρομή

Επόμενο

Πανελλήνιες 2020: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026
Κόσμος

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

20 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Πανελλήνιες 2020: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής αποκτά τον δικό του Απινιδωτή (AED)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.