• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Απεγνωσμένοι με την έλλειψη νερού κάτοικοι της περιοχής Νέας Ποτίδαιας

admin Από admin
27 Ιουνίου, 2020
Σε Featured, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

7
SHARES
51
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Όπως καταγγέλλει η Νίκη Γκινούδη, που ζει εδώ και 30 χρόνια δυο χιλιόμετρα έξω από την Ποτίδαια «όλα αυτά τα χρόνια αναγκαζόμαστε να παίρνουμε νερό από «νερουλάδες». Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μόνο μια εταιρία. Έχω κάνει αίτηση από πέρσι, ίσως και πρόπερσι στο Δήμο, για να μπορώ να έχω παροχή νερού από τη δημοτική εταιρία ύδρευσης. Μου απέρριψε το αίτημα, έκανα ένσταση και μου την απέρριψε, γιατί δεν φτάνουν οι παροχές για το δίκτυο. Είναι απαράδεκτο αυτό για ένα δήμο, διερωτώμαι για ποιο λόγο να μου στερεί αυτή την παροχή;».

Εξηγεί μάλιστα πως το 90% των σπιτιών είναι νόμιμα και οι κάτοικοι πληρώνουν κανονικά δημοτικά τέλη, παρ’ όλα αυτά για να έχουν νερό, εξαναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες.

«Δεν γίνεται να πληρώνω εγώ στη ΔΕΗ δημοτικά τέλη, και όταν σου ζητάω νερό, να μου λες ότι δεν φτάνουν οι παροχές. Βάλτε παροχές. Εδώ και 30 χρονιά βιώνουμε αυτή η κατάσταση» επισημαίνει η κ. Γκινούδη.

Καταγγέλλουν δε ότι με αυτή την πρακτική, «οι τοπικές αρχές κάνουν «πλάτες» στη μια και μοναδική ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την υδροδότηση της μισής Χαλκιδικής», ενώ τονίζουν πως το νερό είναι ακατάλληλο και έχει προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα ουρολοιμώξεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής: Προειδοποίηση για παράνομη απόρριψη ογκωδών – Επανέρχονται οι έλεγχοι με drone

29 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

28 Απριλίου, 2026

Το νερό που παρέχει η ιδιωτική εταιρεία είναι ακατάλληλο για πόση, όπως αναγράφεται και στην απόδειξη. «Όταν τροφοδοτείς ένα σπίτι δεν μου αρκεί εμένα να μου λες είναι ακατάλληλο το νερό. Κάπως θα πρέπει και εμείς να κάνουμε μπάνιο, να συντηρηθούμε, να μαγειρέψουμε. Είναι γενικώς ακατάλληλο όμως, όχι μόνο για πόση» εξηγεί η κ. Εύα που τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί εξοχική κατοικία λίγο πιο έξω από την περιοχή της Ποτίδαιας, που προσθέτει πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμα και για να πλύνουν τα μαγειρικά τους σκεύη. «Είναι αδύνατο να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για να πλύνουμε τα μαχαιροπιρουνά μας» σημειώνει.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, εξηγεί πως στη Νέα Ποτίδαια είναι κάποιες περιοχές εκτός σχεδίου, οι οποίες παίρνουν νερό από ιδιώτες, ενώ στα Μουδανιά, όλοι τροφοδοτούνται από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.

«Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ κόσμος έχει χτίσει σε αγροτεμάχια, που δεν είναι σε εντός σχεδίου περιοχές. Επειδή το νερό δεν επαρκεί, εμείς έχουμε δώσει ανέκαθεν μόνο στις εντός σχεδίου περιοχές».

Προσθέτει δε, πως δεν υπάρχει επάρκεια νερού για την Ποτίδαια και για αυτό δε υδροδοτούνται. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ποτίδαια δεν υδροδοτείται από την δική της περιοχή αλλά από την περιοχή της Ολύνθου και της Νέας Φώκιας. «Το νερό μεταφέρεται από χιλιόμετρα μακριά. Με την πρώτη ευκαιρία, όταν έχουμε επάρκεια νερού θα δώσουμε και σε αυτές τις περιοχές είτε μπουν είτε δεν μπουν στο σχέδιο. Χρονικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω» σημειώνει ο δήμαρχος.

Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεμετρίας και Αυτοματισμών στα Δίκτυα Ύδρευσης και Ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου Διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα όλων των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μουδανιών», συνολικού προϋπολογισμού 1.859.340,58 ευρώ, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σε 1,5 χρόνο περίπου, ο κ. Καρράς τονίζει πως πρόκειται να αποτελέσει έναν καταλυτικό παράγοντα για την υδροδότηση στη δημοτική ενότητα Μουδανιών.

«Ευελπιστούμε πως θα εξοικονομήσουμε νερό και ελπίζουμε πως με αυτή την εξοικονόμηση, θα μπορέσουμε να υδροδοτήσουμε και περιοχές που δεν υδροδοτούμε αυτή τη στιγμή» καταλήγει ο δήμαρχος.

Πηγή: grtimes.gr

Tags: Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΝέα Ποτίδαια
Προηγούμενο

Ρεκόρ κρουσμάτων χθες στις ΗΠΑ

Επόμενο

Κ. Μάλαμα: Να ακυρωθεί άμεσα το τέλος επιτηδεύματος της ΝΔ στους αγρότες και σε όλους τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν την κρίση​

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής: Προειδοποίηση για παράνομη απόρριψη ογκωδών – Επανέρχονται οι έλεγχοι με drone

29 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

28 Απριλίου, 2026
Featured

Πορταριά Χαλκιδικής: Αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αγιοθανάσια» λόγω πένθους

28 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Κ. Μάλαμα: Να ακυρωθεί άμεσα το τέλος επιτηδεύματος της ΝΔ στους αγρότες και σε όλους τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν την κρίση​

Πετάμε πάνω από τα χαλάσματα του νερόμυλου στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής (βίντεο drone)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.