• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης δράστιδας

admin Από admin
12 Ιουνίου, 2020
Σε Κοινωνία
1
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Μια σειρά από λάθη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της. Εξάλλου, ένα αίτημα φιλίας στο facebook, που έκανε στο θύμα ένας φίλος της φερόμενης ως δράστιδας, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προκάλεσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- το μένος της.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι -το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο- και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέρες αστυνομικοί περιφερειακών Υπηρεσιών εργαζόμενοι νυχθημερόν με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, κατάφεραν, υπό τη σωστή καθοδήγηση, να εξιχνιάσουν την υπόθεση» τόνισαν πηγές της ΕΛΑΣ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δικηγόρος Ιωάννας: “Πάγωσε” όταν της είπα ποια συνελήφθη

Ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως όταν την ενημέρωσε ποια είναι η γυναίκα που συνελήφθη εκείνη «πάγωσε» και πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να του απαντήσει ότι την γνωρίζει και πως δεν θα μπορούσε να πάει σε εκείνη το μυαλό της.

Η Ιωάννα του είπε ότι είναι απλά μια γνωστή της που την έχει δει πολύ λίγες φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και πως το «τρίτο πρόσωπο» ούτε καν το γνωρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ανέφερε το όνομά της ούτε στον δικηγόρο της, αλλά ούτε και στις αρχές.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι όντως πριν από δυο χρόνια η Ιωάννα είχε δεχθεί μήνυμα από την 35χρονη αλλά δεν ήταν απειλητικό αλλά μάλλον ήπιο.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια».

«Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα “αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας” αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

Δικηγόρος 35χρονης: Υπερβολική η δίωξη – Δεν θα σταθεί ποτέ

Την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, περιέγραψε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι κατά την πρώτη του επικοινωνία με την κατηγορούμενη στην Ευελπίδων, εκείνη αρνήθηκε πως έκανε το έγκλημα, του είπε πως γνωρίζει την Ιωάννα αλλά η συζήτηση δεν επεκτάθηκε σε θέματα επαφών, σχέσεων, φιλίας και διαδικτύου.

«Ήμασταν 1,5 ώρα. Δεν θέλησα λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς ψυχολογικής της κατάστασης να επιμείνω περισσότερο», είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, είπε ότι δεν θέλει να συνδέσει την τραγική ψυχολογική κατάστασή της με την ύπαρξη οποιασδήποτε ψυχικής νόσου ή διαταραχής ή ακαταλόγιστου, και πως κάτι τέτοιο δεν είναι ζήτημα υπό διερεύνηση σε αυτή τη φάση. Ωστόσο διερωτήθηκε αν αυτού του είδους η επίθεση με τον τρόπο αλλά και το μέσο που έγινε, παραπέμπει σε απόλυτα ψυχικά υγιή άνθρωπο.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει ένα νομικό ζήτημα που αφορά την κατηγορία σε βάρος της 35χρονης και αφορά το κατά πόσο είναι ορθός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Το είπα ήδη ευθέως στον κ. Εισαγγελέα χθες, όταν προσήχθη η εντολέας μου, ότι θεωρώ ότι είναι υπερβολική αυτή η ποινική δίωξη. Και αν θέλετε μια έτσι προσωπική νομική άποψη θεωρώ ότι δεν θα σταθεί ποτέ στο ακροατήριο», σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Υπάρχει πλούσια νομολογία που παρόμοιες επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως βαριά σωματική βλάβη», πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου και εξήγησε ότι αν κάποιος κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή καθείρξεως είναι από 10 έως 15 έτη ενώ η βαριά σωματική βλάβη από 5 έως 10 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Τσιόδρας – Χαρδαλιάς: Με μάσκες στη Ξάνθη μετά τα νέα κρούσματα

Επόμενο

Δημοκρίτειο και Cambridge συνεργάζονται για την ανάδειξη της ποντιακής διαλέκτου

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χαλκιδική: Άνοιξε ο δρόμος από Στρατώνι προς Ιερισσό

14 Αυγούστου, 2022
Απόψεις

Επιδόματα προϋπηρεσίας

14 Αυγούστου, 2022
Featured

Xαλκιδική: «Ετοιμάζεται» για μπουρίνι στην Ν. Ηράκλεια – Δυνατοί άνεμοι στην περιοχή (βίντεο)

14 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Δημοκρίτειο και Cambridge συνεργάζονται για την ανάδειξη της ποντιακής διαλέκτου

Συνελήφθησαν 3 άτομα για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.