Κοντά στο ακρωτήρι του Ποσειδίου υπάρχει ένας παλιός φάρος, χτισμένος το 1864. Κατασκευάστηκε από μια γαλλική εταιρεία των φάρων. Το ύψος του φθάνει τα 14,5 μέτρα και το ύψος του φωτός του (εστιακό ύψος) είναι 23 μέτρα. Ο φάρος στο Ποσείδι ήταν κάποτε πολύ κοντά στη θάλασσα, παρόλο που σήμερα η εναπόθεση άμμου στο ακρωτήρι αύξησε σημαντικά την απόσταση μεταξύ του φάρου και του νερού. Ο φάρος είναι ακόμη σε χρήση σήμερα και προσφέρει ένα ψυχεδελικό φαντασμαγορικό θέαμα σε όποιον τον επισκέπτεται τη νύχτα.
Η παραλία κοντά στο φάρο (παραλία Μύτη – Αμμόγλωσσα) είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Είναι αμμώδης, με κρυστάλλινα καθαρά νερά και από τις 2 πλευρές της άμμου και χωρίς ιδιαίτερο συνωστισμό. Κοντά υπάρχουν και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια για τη λατρεία του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα.
Η επίσκεψη – πτήση στο Ποσείδι έγινε στις 10 Μαΐου αφού είχε γίνει άρση των μέτρων “άσκοπης” μετακίνησης εντός του νομού. Όντας Χαλκιδικιώτης από το δεύτερο πόδι, εντυπωσιάστηκα από την όλη κατάσταση της Πανδημίας και της φοβικής τρέλας που κυρίευσε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Το αποτέλεσμα της φοβικής τρέλας της πανδημίας είναι παντού εμφανές. Στην Χαλκιδική ο Μήνας Μάιος ήταν ο μήνας όπου άνοιγαν τα ξενοδοχεία και οι παραλίες της Χαλκιδικής καθαρές και οργανωμένες ήταν ήδη πανέτοιμες όλα τα προηγούμενα χρόνια να δεχθούν τους επισκέπτες. Φέτος λοιπόν αυτό που παρατήρησα κάνοντας τον γύρο του πρώτου ποδιού ήταν “μουδιασμένα” χωριά με ελάχιστους κατοίκους στους δρόμους. Οι παραλίες άδειες χωρίς κόσμο αλλά και χωρίς τις ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα δε εξοχικά των εκτός Χαλκιδικής ιδιοκτητών έμοιαζαν σαν εγκαταλειμμένα, χορταριασμένα και αδειανά.
Παρά ταύτα η Ανοιξιάτικη ομορφιά του τοπίου σε ανταμείβει όπως και να χει. Η φύση δεν σταματά ούτε από τις πανδημίες ούτε από την παράνοια των Ανθρώπων, η φύση συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει εκατομμύρια χρόνια.” επισημάνει ο δημιουργός του βίντεο.
Βίντεο – κείμενο: GeorgeSal