• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ιβάν Σαββίδης: Κλειστό φέτος το Πόρτο Καρράς

admin Από admin
29 Μαΐου, 2020
Σε Featured, Τουρισμός, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

16
SHARES
108
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων του Πόρτο Καρράς και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αφορμή την συμφωνία που έκλεισαν οι εργαζόμενοι με τον Ιβάν Σαββίδη, συμφωνία που ικανοποίησε πλήρως τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Σημειώνεται πως το Πόρτο Καρράς θα μείνει κλειστό φέτος, πιθανώς και του χρόνου, ώστε να γίνουν οι εργασίες ανακαίνισης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Η κόντρα ξέσπασε όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό έβγαλε ανακοίνωση μιλώντας για «πανδημία απολύσεων», καθώς, όπως ανέφεραν, «ο νέος επενδυτής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η μονάδα δεν θα λειτουργήσει φέτος καθώς θα προβεί σε ριζική ανακαίνιση και δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και του χρόνου. Αξιώνει λοιπόν την απόλυση του συνόλου του προσωπικού και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου ότι την επιθυμεί κιόλας».

Όπως φαίνεται όμως, πρόκειται για ένα… αυθαίρετο συμπέρασμα της Ομοσπονδίας, το οποίο κατέρριψε άμεσα το Σωματείο των Εργαζομένων με ξεκάθαρη ανακοίνωση, λέγοντας πως «η εταιρεία, μη λειτουργώντας για λόγους ανακαίνισης το συγκρότημα, θα κρατούσε επί δύο ολόκληρα έτη ομήρους τους εργαζόμενους, αφού ούτε θα τους απασχολούσε ούτε θα είχε υποχρέωση να τους καταβάλλει τον μισθό τους ή να τους απολύσει και να τους χορηγήσει την νόμιμη αποζημίωση.

Το σωματείο μας, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, κατάφερε να πείσει την εταιρία να καταβάλλει στους συναδέλφους αποζημιώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέβαλε, με μεγάλο οικονομικό κόστος για την ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Ακτή Κοβιού – Ένας κρυμμένος παράδεισος στη Σιθωνία Χαλκιδικής

24 Ιουνίου, 2026

Νέα Μουδανιά: Σκουπίδια και εικόνες εγκατάλειψης σε μια περιοχή που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες

24 Ιουνίου, 2026

Κυρίως όμως το σωματείο μας κατάφερε να υποχρεώσει την εταιρία, παρά το γεγονός ότι θα λυθούν οι συμβάσεις και θα καταβάλλει αποζημιώσεις, να επαναπροσλάβει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων από το πρώτο κιόλας έτος επαναλειτουργίας του συγκροτήματος».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων του Πόρτο Καρράς.

«ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που η Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων παρεμβαίνει στη λήψη αποφάσεων επιχειρησιακού σωματείου. Και αυτό διότι θα έπρεπε, στοιχειωδώς, πριν κάνει οποιαδήποτε δήλωση και πριν πάρει οποιαδήποτε θέση, να ζητήσει να ενημερωθεί από το σωματείο μας για το τι ακριβώς συνέβη στο συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και για τον τρόπο που το σωματείο μας με τις ενέργειές του, διαφύλαξε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων. Προκειμένου λοιπόν να αποκατασταθεί η αλήθεια, ενημερώνουμε νια τα εξής:

Η εταιρεία, μη λειτουργώντας για λόγους ανακαίνισης το συγκρότημα, θα κρατούσε επί δύο ολόκληρα έτη ομήρους τους εργαζόμενους, αφού ούτε θα τους απασχολούσε ούτε θα είχε υποχρέωση να τους καταβάλλει τον μισθό τους ή να τους απολύσει και να τους χορηγήσει τη νόμιμη αποζημίωση.

Το σωματείο μας, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, κατάφερε να πείσει την εταιρεία να καταβάλλει σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν αποζημιώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέβαλε, αφού αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για την ίδια και μάλιστα για την περίοδο που διανύουμε.

Κυρίως όμως το σωματείο μας κατάφερε να υποχρεώσει την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι θα λυθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που θα το ζητήσουν και θα τους καταβάλλει αποζημιώσεις, να επαναπροσλάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτών, με την επαναλειτουργία του συγκροτήματος.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν επιτυχία του σωματείου μας, το οποίο στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους, κατάλαβε, πέρα και έξω από αγκυλώσεις, παρωπίδες, τσιτάτα και «μασημένα» ξανά και ξανά ξύλινα λόγια, ποιο είναι το συμφέρον τους και πέτυχε διπλή νίκη: και να πάρουν οι εργαζόμενοι αποζημίωση και να εξασφαλίσουν τη μελλοντική θέση εργασίας τους.

Πραγματικά αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε οποιαδήποτε άλλη «οπτική» των πραγμάτων και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ερευνήσουμε τους λόγους, για τους οποίους κάποιοι αντιδρούν στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Το σωματείο μας είναι δυνατό, αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους, έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους και είναι περήφανο για τη νίκη, την επιτυχία και για όσα κστάφερε να εξασφαλίσει στους εργαζομένους σε μία περίοδο που το συγκρότημα δεν θα λειτουργεί και τα πράγματα φαίνονται εξαιρετικά δυσοίωνα για την οικονομική επιβίωσή τους.

Το σωματείο μας παλεύει αγωνιστικά και συνδικαλιστικά, γνωρίζοντας πολύ καλά ποια είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ομοσπονδία θυμήθηκε ξαφνικά και όψιμα τα νομικά οπλοστάσια (ποια άραγε;). Πού ήταν αυτά τα νομικά οπλοστάσια τα χρόνια που μας θέριζαν εκατό-εκατό, κάθε Δεκέμβρη; Και τι άλλαξε στο οπλοστάσιό της απο τότε; Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.

Το σωματείο δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από το ίδιο και τους εργαζόμενους, που μετέχουν σε αυτό, τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκρότημα και εν τέλει κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει δηλώσεις εξ ονόματι τάχα των εργαζομένων, ισχυριζόμενος ότι θα προασπίσει τα συμφέροντά τους καλύτερα από τους ίδιους.

Αυτά, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους».

Πηγή: typosthes.gr

Προηγούμενο

ΕΟΔΥ: Σε κάθε σχολείο ορίζεται υπεύθυνος εκπαιδευτικός για COVID-19

Επόμενο

Γέμισαν φίδια παραλίες, σπίτια και αυτοκίνητα στην Ελλάδα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ακτή Κοβιού – Ένας κρυμμένος παράδεισος στη Σιθωνία Χαλκιδικής

24 Ιουνίου, 2026
Featured

Νέα Μουδανιά: Σκουπίδια και εικόνες εγκατάλειψης σε μια περιοχή που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες

24 Ιουνίου, 2026
Featured

Δράση ενίσχυσης δεξιοτήτων επικοινωνίας εκπαιδευτικών με μαθητές στα Νέα Μουδανιά

24 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Γέμισαν φίδια παραλίες, σπίτια και αυτοκίνητα στην Ελλάδα

H σούπα του Ιπποκράτη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.