• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς διασώστες στο ΕΚΑΒ της Κασσάνδρας

admin Από admin
21 Μαΐου, 2020
Σε Featured, Υγεία, Χαλκιδική
2
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

«Κραυγή αγωνίας» για το ελάχιστο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, εκφράζουν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και η δημοτική αρχή, καθώς οι ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τεράστιες.

Μόνο έξι διασώστες στην Κασσάνδρα

Για να «βγάλει» το καλοκαίρι της -αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή – η Κασσάνδρα έχει αυτή τη στιγμή επτά διασώστες του ΕΚΑΒ που από τον Ιούνιο θα γίνουν έξι, καθώς ο ένας απ΄ αυτούς συνταξιοδοτείται.

«Ένα ασθενοφόρο για να παρέχει τις υπηρεσίες του όλη μέρα χρειάζονται τρεις βάρδιες και 14 άτομα προσωπικό. Αυτό σημαίνει πως στην Κασσάνδρα, αν οι διασώστες δεν αυξηθούν, οι μισές βάρδιες θα είναι κενές», τονίζει η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας, Σοφία Δημοπούλου. Δηλαδή, σε κάποιες βάρδιες δεν θα υπάρχουν διασώστες!

Η κα. Δημοπούλου ξεκαθαρίζει ότι παρόλο που εκείνη ανήκει στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητος οργανισμός κάτι που σημαίνει πως οι διασώστες δεν είναι δικοί της υπάλληλοι, συνεργάζεται πολύ στενά μαζί τους διότι νοιάζεται και γι’ αυτούς αλλά και για το καλό του κόσμου.

Μάλιστα επισημαίνει πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, σε όλον τον νομό υπάρχουν αυτή τη στιγμή 35 διασώστες, ενώ στο πρόγραμμα που είναι σχετικό για τις επικουρικές θέσεις έχουν κάνει ελάχιστοι άνθρωποι τα χαρτιά τους. «Το πρόβλημα είναι βέβαια πως δεν έχουν βγει ακόμη ούτε οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος γι’ αυτούς που έρχονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους άδειας για να βοηθήσουν εθελοντικά», σημειώνει και προσθέτει πως προς το παρόν «βρίσκονται όλα στον αέρα».

Τέλος, η κα. Δημοπούλου τονίζει πως ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι κομβικής σημασίας για τη Χαλκιδική και ελπίζει σύντομα να βρεθεί μία λύση.

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Αγώνας για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα

Από τη μεριά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, κάνει λόγο για ένα μεγάλο και γνωστό πρόβλημα το οποίο «παλεύει» για να αντιμετωπίσει.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα», επισημαίνει τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο η δημοτική αρχή κάνει προσπάθειες για να υπάρξουν άμεσα λύσεις. Όπως έκανε γνωστό, τις επόμενες μέρες θα στείλει επίσημο έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να έρθουν με απόσπαση διασώστες. «Μέχρι σήμερα, δήμος και ιδιώτες πλήρωναν καταλύματα ούτως ώστε να έρχονται διασώστες κατά την περίοδο της άδειάς τους στην περιοχή και να δουλεύουν» χαρακτηρίζοντας αυτές τις λύσεις «μεσοβέζικες». Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως αναφέρει η κα. Χαλκιά, μπορεί οι κάτοικοι Κασσάνδρας να υπολογίζονται στους 16.000 αλλά «μέσα σε έναν μήνα» φτάνουν τους 800.000 με τους τουρίστες.

«Φέτος λόγω του κορωνοϊού, η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό είναι ακόμη πιο άμεση. Ο δήμος έχει ήδη κάνει ενέργειες ούτως ώστε το Κέντρο Υγείας να μπορεί να εξυπηρετεί πιθανά κρούσματα στην είσοδο του ΚΥ και να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν μπουν στον εσωτερικό χώρο για λόγους ασφαλείας», σημειώνει η δήμαρχος. Τονίζει δε, ότι οι προσπάθειες που γίνονται από το ελάχιστο προσωπικό – σε σχέση με τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν – είναι υπεράνθρωπες. «Έχουμε τρία ασθενοφόρα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί ούτε το ένα από τις βάρδιες» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι»το πρόβλημα δεν λύνεται με το φιλότιμο των εργαζομένων που είναι «ήρωες» και με πρόχειρες λύσεις».

Πηγή: grtimes.gr

Tags: Δήμος Κασσάνδρας
Προηγούμενο

Βόλος: Ξεχασμένος στην Ψυχιατρική επί έξι μήνες – Απίστευτος γολγοθάς για 56χρονο

Επόμενο

Μόρια: Μετανάστες κλέβουν πρόβατα, τα σφάζουν και τα πωλούν

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

30 Μαΐου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Κασσάνδρας

26 Μαΐου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

19 Μαΐου, 2023
Επόμενο

Μόρια: Μετανάστες κλέβουν πρόβατα, τα σφάζουν και τα πωλούν

Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη - Σοβαρή η κατάστασή της (βίντεο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.