• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δήμαρχος Νέας Προποντίδας: Ελπίδες στους Έλληνες τουρίστες

admin Από admin
25 Απριλίου, 2020
Σε Featured, Τουρισμός, Χαλκιδική
11
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μεγάλες «πληγές» πρόκειται να ανοίξει η πανδημία του κορονοϊού στους τουριστικούς δήμους της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Χαλκιδικής, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κλειστά θα μείνουν πολλά καταλύματα, παραθαλάσσια καφέ, μπάρ, εστιατόρια, και beachbar με ξαπλώστρες αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία, η μίσθωση των οποίων αποφέρει κάθε καλοκαίρι μεγάλα έσοδα στο δημοτικά ταμεία.

Φέτος, λόγω της υγειονομικής κρίσης πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι, θα αναγκαστούν να βάλουν “λουκέτο”, καθώς δεν θα βγουν οικονομικά με τους νέους κανονισμούς, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, ενώ όσες λειτουργήσουν θα αναπτύξουν κατά το ήμισυ τις δραστηριότητες τους, όπως ξαπλώστρες, τραπεζοκαθίσματα κλπ.

Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί φορείς στην Κεντρική Μακεδονία, τοποθετούν το ουσιαστικό ξεκίνημα της σεζόν τον Ιούλιο, βασίζοντας τις ελπίδες τους στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και σε τουρίστες Βαλκανικών χωρών, για να πάρουν ανάσα οι επαγγελματίες του κλάδου, να διατηρηθούν κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά και οι δήμοι να καταφέρουν να εισπράξουν κάποια χρήματα.

Ελπίδες στους Έλληνες τουρίστες

Ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα στον τουρισμό και στη Χαλκιδική, που αποτελεί νούμερο ένα προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές. Οι κατά τόπους δήμοι θα πρέπει να ξεχάσουν τα έσοδα που συγκέντρωναν τα προηγούμενα καλοκαίρια, αφού εκτιμάται ότι στο παραλιακό μέτωπο δεν θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα. «Τα μηνύματα ου παίρνουμε δεν είναι καθόλου θετικά και είναι λογικό με όλη αυτήν την κατάσταση» τόνισε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς.

Ανέφερε ότι τα έσοδα του δήμου, αναμφισβήτητα θα βρεθούν σε ελεύθερη πτώση, καθώς η δραστηριότητα στο παραλιακό μέτωπο, αναμένεται να είναι περιορισμένη. «Δεν μπορούμε ακόμη να υπολογίσουμε με ακρίβεια το ύψος των εσόδων που θα χαθούν για το δήμο, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως είπε, ο κ. Καρράς, οι επαγγελματίες του τουρισμού επενδύουν φέτος στο εσωτερικό τουρισμό. «Ελπίζουμε αυτός να βοηθήσει, αν και εμείς στο δήμο μας έχουμε πολλά εξοχικά που τα έχουν αγοράσει Βαλκάνιοι, οπότε αν εξομαλυνθεί η κατάσταση πιστεύω ότι θα έρθουν για τις διακοπές τους», σχολίασε ο ίδιος.

Πηγή: makthes.gr

Tags: Δήμος Νέας Προποντίδας
Προηγούμενο

Μετά τις 15 Μαΐου οι αποφάσεις για τον τουρισμό στη Χαλκιδική – Τα μισά ξενοδοχεία μάλλον δεν θα ανοίξουν

Επόμενο

Τέσσερα “300άρια” στη Χαλκιδική για άσκοπες μετακινήσεις

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του δήμου Νέας Προποντίδας

1 Ιουνίου, 2023
Featured

Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Ανάδειξη μέρους του διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου»

1 Ιουνίου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

30 Μαΐου, 2023
Επόμενο

Τέσσερα "300άρια" στη Χαλκιδική για άσκοπες μετακινήσεις

Σταϊκούρας: Νομοθετική παρέμβαση εντός εβδομάδας για παράταση στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.