• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Αβεβαιότητα για τα camping της Χαλκιδικής

admin Από admin
24 Απριλίου, 2020
Σε Featured, Πολιτικά, Τουρισμός, Χαλκιδική
6
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Οι προκρατήσεις από το εξωτερικό έχουν ήδη ακυρωθεί για τα κάμπινγκ στη Χαλκιδική. Αβέβαιο τι θα γίνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλλα.

Η οργανωμένη κατασκήνωση, τα γνωστά σε όλους μας camping είναι ένας κλάδος που πλήττεται βαθύτατα από την κρίση του κορωνοϊού.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής και της Π​ανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Camping Αντώνη Δεληδημητρίου αντικείμενο αποτέλεσε η επόμενη ημέρα στον τουρισμό της Χαλκιδικής και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Νομού που θα πρέπει να προβληθούν. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σε σχέση με όσα εμφανίζονται στο δημόσιο διάλογο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις μετακινήσεις και την λειτουργία με μειωμένες πληρότητες των οργανωμένων κατασσκηνώσεων. Οι ακυρώσεις στον κλάδο των camping, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον περιηγητικό κι εναλλακτικό τουρισμό από το εξωτερικό είναι μαζικές κι αυτή τη στιγμή ο βασικός στόχος των επιχειρηματιών δεν μπορεί να είναι άλλος από το να περιφρουρίσουν το προϊόν και να δράσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χαθεί η επαφή με τις αγορές του συγκεκριμένου τουρισμού.

Σε ότι αφορά τον παραθεριστικό κατασκηνωτικό τουρισμό, οι προκρατήσεις από το εξωτερικό έχουν ήδη ακυρωθεί σε συντριπτικό βαθμό κι η μόνη αγορά που παραμένει είναι εκείνη του εσωτερικού τουρισμού. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κατασκηνωτικού τουρισμού, με δεδομένο τον πολλαπλασιασμό των εξόδων που θα φέρουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι μειωμένες πληρότητες. Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί και σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς πολλές από αυτές θα βρεθούν αντιμέτωπες με υποχρεώσεις και χρέη που δεν θα μπορούν να καλύψουν, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης πτώσης στα τουριστικά έσοδα, ενώ εξαιρετικά δύσκολη θα είναι η επόμενη ημέρα και για τους εργαζόμενους στα camping, οι οποίοι υπο κανονικές συνθήκες θα είχαν ξεκινήσει ήδη να εργάζονται.

Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας και των εργαζόμενων, τα οποία να είναι άμεσα εφαρμόσιμα για να αποτρέψουν την οικονομική χρεοκοπία και την κοινωνική κρίση. Βάση όλων αυτών των μέτρων δεν μπορεί να είναι άλλος από την αναστολή υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς δημόσιο και τράπεζες (μορατόριουμ χρέους) για όσο διαρκεί η κρίση κι η παράλληλη επιδότηση της εργασίας και των εισφορών των εργαζόμενων, ώστε να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να καθίσουν όλοι μαζί οι φορείς του τουρισμού στο ίδιο τραπέζι για να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα, με αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής, με ένα κοινό σχέδιο ανάπτυξης κι ανάδειξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων του Νομού.

Προηγούμενο

Άγιο Όρος: Αγνοείται ηλικιωμένος – Επιχείρηση εντοπισμού σε εξέλιξη

Επόμενο

Καθαρισμός στο “Yaloo” στην Σίβηρη (φώτο)

ΣχετικάΆρθρα

dikaiologitika.gr
Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα θέματα νεοελληνικής γλώσσας και θέμα έκθεσης σήμερα

2 Ιουνίου, 2023
Ψυχαγωγία

Το Φεστιβάλ Δράμας στο LΟS ANGELES GREEK FILM FESTIVAL

2 Ιουνίου, 2023
bluearena.gr
Αθλητικά

Βόλεϊ: Ο Γιώργος Κνάπεκ, νέος κόουτς του Ηρακλή

2 Ιουνίου, 2023
Επόμενο

Καθαρισμός στο "Yaloo" στην Σίβηρη (φώτο)

Πάνας: Μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση περιμένουν οι αλιείς

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.