• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Προκαταβολή στους παραγωγούς το 50% των Κοινοτικών επιδοτήσεων του 2020 ζητά ο Απ. Πάνας

admin Από admin
21 Απριλίου, 2020
Σε Featured, Αγροτικά, Πολιτικά, Χαλκιδική
4
SHARES
31
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και Οικονομικών, κατέθεσε ως επικεφαλής, με άλλους Βουλευτές, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, με θέμα την αναγκαιότητα της παροχής του 50% των Κοινοτικών επιδοτήσεων του 2020 προκαταβολικά στους παραγωγούς.
​Στο πλαίσιο της δέσμης προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής για την ουσιαστική ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, ενόψει των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, ο κος Πάνας προχώρησε σε μια ακόμα κοινοβουλευτική παρέμβαση με στόχο την άμεση παροχή λύσεων ρευστότητας στους παραγωγούς που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις άσχημες συνθήκες που δημιουργεί για αυτούς η νέα τάξη πραγμάτων στην αγορά.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Ο κος Πάνας σημείωσε σχετικά: “Προχωράμε σε στοχευμένες προτάσεις για την αποτελεσματική υποβοήθηση των παραγωγών μέσω των κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων. Προτείνουμε το εξής απλό: την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη οι αγρότες μέσω της προκαταβολής του 50% των κοινοτικών ενισχύσεων του 2020 (αποστολή SMS σε εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, απλή ενεργοποίηση με βάση τις πληρωμές του 2019 ή τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2020 κλπ). Το ελληνικό δημόσιο θα επιβαρυνθεί μόνο με τους τόκους των 850 εκ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο όπου θα συμψηφισθεί η ταμειακή διευκόλυνση με την προκαταβολή και την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. Δε σταματάμε να στηρίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τον αγροτικό κόσμο”.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ:
​
“Κύριοι Υπουργοί,
Ο πρωτογενής τομέας γεωργοί και κτηνοτρόφοι, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί, βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα και αδιέξοδο που εάν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα θα θέσει σε κίνδυνο την παραγωγική τους ικανότητα και την διατροφική αυτάρκεια της χώρας. Συγκεκριμένα από την μια μεριά οι εξαγωγές και η κατανάλωση έχουν επηρεασθεί από την κρίση και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει η αναγκαία ταμειακή ρευστότητα για να μπορέσουν να προμηθευτούν εφόδια για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της παραγωγής τους για την τρέχουσα περίοδο. Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί περισσότερο από την καθυστέρηση ή αναστολή εξόφλησης των επιταγών που κατέχουν από πωλήσεις προϊόντων αλλά και από την ανυπαρξία τραπεζικής χρηματοδότησης αυτή την περίοδο. Οι παραγωγοί ανέμεναν έτσι την ένταξή τους στα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού αλλά διαπίστωσαν ότι ο πρωτογενής τομέας απουσίαζε από αυτά. Για να κρατήσουμε ζωντανή την αγροτική παραγωγή και να διασφαλίσουμε την διατροφική επάρκεια χρειάζεται άμεσα ειδικός ολοκληρωμένος σχεδιασμός με αποτελεσματικά μέτρα στήριξης. O σχεδιασμός αυτός για τον πρωτογενή τομέα, πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ανάγκη διατήρησης της παραγωγικής ικανότητας, η οποία προϋποθέτει επάρκεια εφοδίων (σπόροι, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια, αρδευτικό νερό κλπ) και επίλυση των θεμάτων εργατών γης. Τα μέχρι τώρα μέτρα της Κυβέρνησης για την οικονομία, εξαιρούν εντελώς τον πρωτογενή τομέα και τα 150 εκ Ευρώ που έχουν ανακοινωθεί ως αριθμός, είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν λαμβάνουν υπόψη ότι η παραγωγική διαδικασία τροφίμων έχει μια μεγάλη διαφορά από τη βιομηχανία και την εμπορία. Δεν σταματά και δεν ξεκινά με το κλείσιμο και το άνοιγμα ενός διακόπτη. Η αγροτική παραγωγή ακολουθεί χρονικούς βιολογικούς ρυθμούς και περισχοινισμούς. Υπάρχει ο καλλιεργητικός και παραγωγικός κύκλος. Εάν δεν λάβουμε σήμερα μέτρα και να θέλουμε αύριο δεν θα μπορούμε να αποφύγουμε την ζημιά. Το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για το αναγκαίο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, λαμβάνοντας υπόψη και τα υπομνήματα των εκπροσώπων παραγωγών και των οργανώσεων που τους εκπροσωπούν: Επομένως η πιο κατάλληλη λύση που απομένει είναι η χρηματοδότηση των επειγουσών αναγκών των γεωργών τώρα με απλοποιημένη διαδικασία με την καταβολή μέσω ταμειακής διευκόλυνσης του 50% των κοινοτικών ενισχύσεων του 2020 (αποστολή SMS σε εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, απλή ενεργοποίηση με βάση τις πληρωμές του 2019 ή τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2020 κλπ ). Λόγω της έκτακτης κατάστασης δεν υπάρχει ασυμβατότητα με την κοινοτική νομοθεσία ενώ το ελληνικό δημόσιο θα επιβαρυνθεί μόνο με τους τόκους των 850 εκ ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο όπου θα συμψηφισθεί η ταμειακή διευκόλυνση με την προκαταβολή και την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.
Ως εκ τούτου,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Πώς θα αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας των αγροτών, θα προχωρήσουν σε ταμειακή διευκόλυνση ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης μέσα στο Μάιο;”.

Διαβάστε επίσης:

Γλαρόκαβος Χαλκιδικής: Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Κασσάνδρας

25 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Πέντε εκθέσεις και φεστιβάλ για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2026

25 Ιουνίου, 2026
Προηγούμενο

Άγιο Όρος: Με περιορισμούς η λιτανεία της εικόνας “Άξιον Εστί” (φώτο)

Επόμενο

Άρση περιοριστικών μέτρων- Σε τρεις φάσεις το άνοιγμα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Γλαρόκαβος Χαλκιδικής: Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Κασσάνδρας

25 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Πέντε εκθέσεις και φεστιβάλ για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2026

25 Ιουνίου, 2026
Featured

Ακτή Κοβιού – Ένας κρυμμένος παράδεισος στη Σιθωνία Χαλκιδικής

24 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Άρση περιοριστικών μέτρων- Σε τρεις φάσεις το άνοιγμα

Κορωνοϊός: Τα σωματίδια του ιού μεταδίδονται και με την απλή αναπνοή και ομιλία

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.