Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατέγραψε σήμερα ένα τρίτο κρούσμα του Έμπολα, ένα επτάχρονο κορίτσι που είχε ξεκίνησε να εμφανίζει συμπτώματα αφότου επισκέφτηκε το ίδιο κέντρο υγείας όπως τα δύο προηγούμενα κρούσματα, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Μετά από πάνω από επτά εβδομάδες χωρίς να καταγραφούν νέα κρούσματα, η ΛΔ Κονγκό ετοιμαζόταν να κηρύξει επισήμως τον τερματισμό της επιδημίας, μέχρι που ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή στην ανατολική πόλη Μπένι.





![Γυναίκα στην Τύρο θρηνεί στον τάφο αγαπημένου της προσώπου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών πληγμάτων. Χθες το απόγευμα το Ισραήλ συμφώνησε σε προσωρινή εκεχειρία με τον Λίβανο, αν και ο Νετανιάχου δήλωσε ότι θα διατηρήσει τα στρατεύματά του στη χώρα. [REUTERS / Louisa Gouliamaki]](https://blog.moudaniwn.gr/wp-content/uploads/2026/04/IRAN-CRISIS-LEB-350x250.jpg)


