• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Α. Τζιτζικώστας στα Επιμελητήρια-‘Κοινός στόχος να ξανασταθούν οι επιχειρήσεις στα πόδια τους

admin Από admin
8 Απριλίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία
2
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Δέσμη μέτρων, προκειμένου να επανεκκινήσει η πραγματική οικονομία την επομένη της υγειονομικής κρίσης και να λειτουργήσει στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, κατέθεσε σε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στόχος μας είναι να μην μείνει μόνη της καμιά επιχείρηση την επομένη της πανδημίας του κορονοϊού. Κοινός στόχος είναι να ξανασταθούν οι επιχειρήσεις στα πόδια τους, να μη μείνει καμιά κλειστή και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Χτίζουμε σήμερα όλοι μαζί και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση την επόμενη μέρα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι δύσκολη για το επιχειρείν, για τους εργαζόμενους και συνολικά για την οικονομία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί ανά Περιφερειακή Ενότητα και κλάδο και τις προτεραιότητες που θέτουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της λειτουργίας της αγοράς.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα περιφερειακού χαρακτήρα από τις υπηρεσίες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Η δέσμη των παρεμβάσεων που ανακοίνωσε στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Τζιτζικώστας είναι:

1.Χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποκατάσταση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να αρχίσουν να λειτουργούν αμέσως μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.
2.Δράσεις για την προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.
3.Επίσπευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με μεγαλύτερη προσβασιμότητα για όλες τις επιχειρήσεις στους ευρωπαϊκούς πόρους. Βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, στη βάση του ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ και με κεντρικό στόχο την κάλυψη των αναγκών της πραγματικής οικονομίας. Χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
4.Διεκδίκηση από κοινού με τα Επιμελητήρια εφαρμογής μέτρων για τη διευκόλυνση και τη μείωση της γραφειοκρατίας στη λειτουργία του συνόλου των επιχειρήσεων (αδειοδοτήσεις κτλ.).

«Η χώρα τα πηγαίνει μέχρι σήμερα καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ελπίζουμε πως θα ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση το επόμενο διάστημα και σταδιακά θα αρχίσει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ για να διεκδικήσουμε από κοινού μια ενιαία στρατηγική ανάπτυξης στις νέες συνθήκες. Οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται. Γι’ αυτό και η στήριξή τους και η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, μετά και την υιοθέτηση των προτάσεών μας για την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πόροι που διαθέτουμε θα κατευθυνθούν πρωτίστως στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, στη στήριξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην πραγματική οικονομία και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, το επόμενο διάστημα θα είναι τακτική, προκειμένου να εξετάζονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Η αγωνία, οι σκέψεις και τα ερωτήματα ενός ξενοδόχου

Επόμενο

Επιδημιολόγος: Οι 13 “μύθοι” που δεν πρέπει να πιστεύεις για τον κορωνοϊό

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Απ. Τζιτζικώστας στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη Χαλκιδικής

3 Οκτωβρίου, 2023
iordanidou
Featured

Η Πελαγία Ιορδανίδου – Ειδική Ομιλήτρια μετά από επίσημη πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

3 Οκτωβρίου, 2023
φώτο αρχείου
Κεντρική Μακεδονία

Α. Τζιτζικώστας-Το σχέδιο της Περιφέρειας για τους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας αποδίδει καρπούς

28 Σεπτεμβρίου, 2023
Επόμενο

Επιδημιολόγος: Οι 13 "μύθοι" που δεν πρέπει να πιστεύεις για τον κορωνοϊό

Οδηγίες για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό μη υγειονομικών μονάδων

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.