• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Απ. Πάνας: Ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Σιθωνίας, καταβολή των αποζημιώσεων των περσινών καταστροφών

admin Από admin
6 Απριλίου, 2020
Σε Featured, Χαλκιδική
1
SHARES
3
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ερώτηση για την άμεση ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Σιθωνίας, κατόπιν των ισχυρών βροχοπτώσεων της 4ης Απριλίου, αλλά και για τη μη καταβολή των χρηματικών ποσών, που αντιστοιχούν σε αποζημιώσεις πολιτών και επιχειρήσεων, στους Δήμους Χαλκιδικής, από τον Ιούλιο του 2019, κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κο Θεοδωρικάκο και Οικονομικών, κο Σταϊκούρα.

Ο κος Πάνας δήλωσε σχετικά: «Καθήκον της κεντρικής εξουσίας είναι να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντιπλημμυρικά έργα της Σιθωνίας. Περιοχές όπως η Σάρτη, η Συκιά, η Τορώνη, χτυπήθηκαν για άλλη μια φορά από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββάτου.

Η Χαλκιδική είναι ένας Νομός που πλήττεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες από ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν είναι δυνατόν ακόμα να μην έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, μετά τη θεομηνία του Ιουλίου του 2019. Καλώ τους αρμόδιους Υπουργούς να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο διάθεσης στους Δήμους της Χαλκιδικής των χρηματικών ποσών των αποζημιώσεων, ώστε να καταβληθούν στους δικαιούχους συμπολίτες μας.»

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026

Παράταση προθεσμίας για δικαιούχους οικοπέδων του Π.Δ. 24.4.1985 – Όσα ισχύουν έως το 2027

21 Απριλίου, 2026

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους Υπουργούς:
1)Εσωτερικών, κο Π. Θεοδωρικάκο
2)Οικονομικών, κο Χ. Σταϊκούρα

Θέμα: «Επείγουσα η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Σιθωνίας και η καταβολή των αποζημιώσεων των περσινών καταστροφών στους Δήμους της Χαλκιδικής»

Κύριοι Υπουργοί,
Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα την νύχτα του Σαββάτου 4 Απριλίου, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε περιοχές της Σιθωνίας της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στη Σάρτη, στη Συκιά, και στην Τορώνη.
Το πρόβλημα της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχής έγινε αισθητό για μια ακόμη φορά, αφού η υπερχείλιση ρεμάτων προκάλεσε κατολισθήσεις σε οδικά δίκτυα και μεγάλες ζημιές.

Εθελοντές, ιδιώτες κάτοχοι μηχανημάτων και φυσικά η Πυροσβεστική ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή για να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των φαινομένων εγκλωβισμού τεράστιου όγκου υδάτων στα υπόγεια των περιουσιών των κατοίκων των ως άνω περιοχών.

Ωστόσο, ακόμα μεγάλο ζήτημα παραμένει η μη καταβολή, κατόπιν της θεομηνίας του Ιουλίου 2019, των αποζημιώσεων στους Δήμους της Χαλκιδικής, ώστε με τη σειρά τους να διαθέσουν τα ποσά αυτά στις επιχειρήσεις και στους πολίτες που παρέχουν την εργασία τους για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Δεδομένου ότι, η Χαλκιδική είναι από τους Νομούς της χώρας που έχουν πληγεί δραματικά από ακραίες καιρικές συνθήκες, μέσα σε διάστημα ολίγων μόνο μηνών.

Δεδομένου ότι, τα υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα δεν επαρκούν και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος με την πρώτη καταιγίδα που “χτυπάει” την περιοχή, επομένως κρίνεται επιτακτική η άμεση χρηματοδότηση από την Πολιτεία για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής ασπίδας της περιοχής.

Δεδομένου ότι, πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει καμία απολύτως αποζημίωση από την Πολιτεία, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάσθε:
1)Προτίθεσθε να ενισχύσετε άμεσα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής;
2)Είστε σε θέση να προσδιορίσετε τον ακριβή χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων στους Δήμους της Χαλκιδικής, ώστε να διατεθούν σε πολίτες και επιχειρήσεις, μετά τις προκληθείσες καταστροφές από τα περσινά καιρικά φαινόμενα;

Οι Ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής
Απόστολος Πάνας

Tags: Δήμος Σιθωνίας
Προηγούμενο

Δασική φωτιά κοντά στο Τσερνόμπιλ προκαλεί αύξηση ραδιενέργειας

Επόμενο

Θερμομετρήσεις από σήμερα στις λαϊκές αγορές Θεσσαλονίκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026
Featured

Παράταση προθεσμίας για δικαιούχους οικοπέδων του Π.Δ. 24.4.1985 – Όσα ισχύουν έως το 2027

21 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

21 Απριλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Θερμομετρήσεις από σήμερα στις λαϊκές αγορές Θεσσαλονίκης

Τον σταμάτησαν για έλεγχο άσκοπης μετακίνησης και του κατέσχεσαν το αυτοκίνητο

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.