• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δήμος Ικαρίας: Θα κυνηγήσουμε νομικά τον 25χρονο που έσπασε την καραντίνα

admin Από admin
30 Μαρτίου, 2020
Σε Ελλάδα
7
SHARES
2
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ένα ολόκληρο νησί, η Ικαρία, βρίσκεται σε συναγερμό. Οι κάτοικοι είναι πυρ και μανία με την εγκληματική ανευθυνότητα του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας, που ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο στην Αθήνα, εκείνος σαν να μη συμβαίνει κάτι, πήγε για διακοπές στο νησί και λίγο μετά διαγνώστηκε με κορωνοϊό.
Θα κινηθεί νομικά εναντίον του ο Δήμος Ικαρίας

«Θα τον κυνηγήσουμε νομικά» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας.

«Είναι εγκληματικό το καταλαβαίνετε και σαν δήμος θα κινηθούμε εναντίον δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Προφανώς θα κινηθούμε νομικά. Όλη η Ικαρία είναι έξαλλη. Όλη η κοινωνία της Ικαρίας. Ένα μικρό νησί που είναι αποκλεισμένο, που δεν έχουμε μονάδες εντατικής θεραπείας, που δεν έχουμε θαλάμους αρνητικής πίεσης, να συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι ήρθε ο ιός στο νησί σου, σου χτύπησε την πόρτα και εσύ τελικά θα είσαι εδώ ανυπεράσπιστος. Προφανώς και είμαστε έξαλλοι και όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη».

Το δρομολόγιο του 25χρονου από το Λονδίνο έως την Ικαρία

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που έχασε τη ζωή του με πατίνι – Πάνω από μια γινόταν ΚΑΡΠΑ, «είμαστε συγκλονισμένοι»

30 Απριλίου, 2026

«Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»: Τα πρώτα λόγια του 89χρονου πιστολέρο στους αστυνομικούς

29 Απριλίου, 2026

Ο 25χρονος γόνος εφοπλιστικής οικογένειας επέστρεψε στην Αθήνα από το Λονδίνο στις 12 Μαρτίου. Έπρεπε κανονικά να μπει σε καραντίνα. Εκείνος όμως αγνόησε μέτρα και απαγορεύσεις.

Στις 20 Μάρτιου μαζί με μία φίλη του από την Ολλανδία μπαίνουν στο Blue Star Μυκονος και φθάνουν στην Ικαρία. στο εξοχικό του. Και σαν να μην έφθανε αυτό άρχισε να κάνει βόλτες στο νησί και να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ και φούρνους. Στις 25 Μαρτίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και την επόμενη ημέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αυστηρές ποινές με φυλάκιση για όσους «σπάνε» την καραντίνα

Ο νόμος είναι αυστηρός για όσους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις οδηγίες και τα μέτρα.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «αυτός που από μόνος του παραβιάζει τον νόμο και σπάει την καραντίνα, χωρίς να κολλήσει κανέναν άλλον, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια. Πρέπει να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Λυπάμαι που τους φοβίζω, αλλά άνθρωποι που παραβιάζουν τον νόμο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα, να το ξέρουν. Ή θα μείνουν στο σπίτι τους ή θα πάνε στη φυλακή. Μετά δεν υπάρχει ούτε αναστολή, ούτε μετατροπή της ποινής, ούτε τίποτα».

Τόνισε μάλιστα πως «αν κάποιος κυκλοφορώντας μεταφέρει τον ιό και γνωρίζει ότι έχει τον ιό και κολλήσει έναν συνάνθρωπό του και αυτός ο άνθρωπος πεθάνει, η ποινή η οποία προβλέπεται είναι έως 15 χρόνια κάθειρξη».

Αναζητούν 16 επιβάτες στη Λήμνο που ταξίδευαν με τον 25χρονο

Ο 25χρονος έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή οι αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές του. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει όσοι τον πλησίασαν. Από τη φίλη του που είναι σε καραντίνα στο νησί ως και τους συνταξιδιώτες του.

Μάλιστα στη Λήμνο αναζητούν 16 επιβάτες που ήταν στο πλοίο μαζί του στις 20 Μαρτίου. «Τους ενημερώσαμε όλους τους επιβάτες με μηνύματα στα κινητά τους» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o δήμαρχος Ικαρίας και πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος 25 χρόνων δεν είναι νεαρός. Είναι ένας ώριμος άνδρας, δεν είναι νεαρός».

Tags: Κορωνοϊός
Προηγούμενο

Θεσσαλονίκη: Ο Ζέρβας καταθέτει το μισό μισθό

Επόμενο

Φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον δήμο Ν. Προποντίδας

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που έχασε τη ζωή του με πατίνι – Πάνω από μια γινόταν ΚΑΡΠΑ, «είμαστε συγκλονισμένοι»

30 Απριλίου, 2026
Ελλάδα

«Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»: Τα πρώτα λόγια του 89χρονου πιστολέρο στους αστυνομικούς

29 Απριλίου, 2026
Ελλάδα

Οι αυτοκτονίες στον Ισθμό της Κορίνθου: Η γυναίκα με το μωρό, ο άνδρας που μετάνιωσε – Όσα έχει δει ο περιπτεράς της γέφυρας

29 Απριλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον δήμο Ν. Προποντίδας

Κορωνοϊός: Πώς πρέπει να απολυμαίνεις το σπίτι και προϊόντα σούπερ - μάρκετ (βίντεο)

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.