Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Άγιον Όρος, το κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στην Ι.Μ. Ξενοφώντος.
Πρόκειται για 58χρονο Ιερομόναχο που βρέθηκε θετικός στον ιο, μετά από ταξίδι που πραγματοποιήσε πρόσφατα στην Αγγλία.
Ο Ξενοφωντινός Ιερομόναχος νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Επίσης να αναφερθεί ότι εντοπίστηκαν και οι 50 προσκυνητές που επέβαιναν με τον Ιερομόναχο στο ίδιο καράβι, οι οποίοι θα βρίσκονται σε καραντίνα τις επόμενες 5 ημέρες, καθώς έχει παρέλθει σχεδόν ένα δεκαήμερο από το δρομολόγιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι τρεις πατέρες της Μονής Ξενοφώντος, ενημέρωσαν όπως προβλέπεται το Κέντρο Υγείας Καρυών και εξήλθαν του Αγίου Όρους για προληπτικές εξετάσεις.
Η Romfea.gr επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας Καρυών, όπου επιβεβαίωσε ότι οι πατέρες μετέβησαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Σε ερώτηση αν οι μοναχοί έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή σε αυτοαπομόνωση, το Κέντρο Υγείας Καρυών ανέφερε ότι “οι πατέρες δεν προέβησαν σε κάτι παράτυπο”.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι Ξενοφωντινοί πατέρες, βρίσκονται εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων σχετικά με τον κορωνοϊό.
Πηγή: romfea.gr