• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Απ. Πάνας: “Δέκα προτάσεις του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα.”

admin Από admin
21 Μαρτίου, 2020
Σε Featured, Πολιτικά, Χαλκιδική
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι ο κρίσιμος τομέας για την διατροφική επάρκεια της χώρας, δηλαδή ο πρωτογενής τομέας με τους επιμέρους κλάδους του (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργεια, πτηνοτροφία), δεν περιλαμβάνεται στις έως τώρα ανακοινώσεις και ενέργειες για την στήριξη της παραγωγής και της οικονομίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αγνοήθηκε αδικαιολόγητα ο πρωτογενής τομέας και απουσιάζει παντελώς η λήψη στοιχειωδών μέτρων σε μια χρονική στιγμή, όπου έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες. Εάν δεν στηριχθεί ο τομέας αυτός σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα υπάρξουν προβλήματα όχι μόνο στο εισόδημα των παραγωγών αλλά και στην στοιχειώδη επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα, κάτι το οποίο αποτελεί κρίσιμο στοιχείο μέσα στην πανδημία.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε και καλούμε την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τα ακόλουθα 10 κατ’ αρχήν μέτρα:

1) Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, ως κεφάλαια κίνησης, αξιοποιώντας αντίστοιχα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις παραγωγικές τους εργασίες.

2) Άμεση ενεργοποίηση της «Κάρτας Αγρότη», ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι υποβληθεί η δήλωση ΟΣΔΕ 2020 από τους παραγωγούς

3) Περίληψη και των αγροτών στις ρυθμίσεις για την καταβολή των τόκων των εξυπηρετούμενων δανείων από τον Σεπτέμβριο

4) Ειδική μέριμνα για τους κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, καθώς η παραδοσιακή αγορά κρέατος του Πάσχα θα αντιμετωπίσει, όπως φαίνεται, προβλήματα. Παράλληλα το ίδιο πρέπει να γίνει και με την αγορά γάλακτος, όπου ήδη υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών. Η εξέταση κάποιας εφάπαξ ενίσχυσης για μετριασμό της ζημίας είναι επιβεβλημένη, αφού η εκτροφή των ζώων δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι περιττό να τονιστεί πως ανάλογα μέτρα πρέπει να ισχύσουν και για τους ιχθυοκαλλιεργητές, των οποίων οι εξαγωγές έχουν ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

5) Αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που θα προκύψει με τους εργάτες γης-πιθανή παροχή κινήτρων σε ανθρώπινο δυναμικό των κατά τόπους περιοχών της υπαίθρου,

6) Συμψηφισμός οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος, που προέρχονται από τη λειτουργία των συστημάτων άρδευσης, με απαιτήσεις του δημοσίου και των φορέων του έναντι των αγροτών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία αυτών.

7) Πάγωμα οφειλών προς το ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση και δημιουργούνται προβλήματα

8) Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του 2019 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

9) Ταχύτερη καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, ώστε με χρήση προκαταβολών, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι να εξασφαλίσουν την ταμειακή ρευστότητα που χρειάζονται.

10) Τέλος, ενεργοποίηση κάθε μέτρου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και νέων μέτρων έκτακτης μορφής, για τη δημιουργία ουσιαστικών μηχανισμών παρέμβασης, για την επιπλέον διαχείριση των προβλημάτων της διάθεσης της παραγωγής, λόγω της παγκόσμιας κρίσης καθώς και εφαρμογή μέτρων δωρεάν διανομής προϊόντων και τροφίμων με κοινοτική χρηματοδότηση από τις ομάδες παραγωγών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Δήμαρχος Σιθωνίας: Δεν πάμε για διακοπές ούτε για τουρισμό στην Χαλκιδική

Επόμενο

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν 800 ευρώ, ποιοι 720 και ποιοι 400 ευρώ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χαλκιδική: Νοίκιαζε διαμέρισμα που δεν του ανήκει

9 Αυγούστου, 2022
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 27χρονος με ευλογιά των πιθήκων νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

9 Αυγούστου, 2022
Κοινωνία

«Τη σκότωσα γιατί μίλησε άσχημα για το κοράνι» – Τι φέρεται να ισχυρίστηκε για τη δολοφονία της Νικολέτας ο 21χρονος

9 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν 800 ευρώ, ποιοι 720 και ποιοι 400 ευρώ

Έφτασαν 1.000.000 μάσκες στην Ελλάδα, δωρεά της κινεζικής Κυβέρνησης και της State Grid

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.