• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαρδαλιάς: Κλειστές το Σάββατο οι λαϊκές αγορές – Aπαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλη την Ελλάδα (βίντεο)

admin Από admin
20 Μαρτίου, 2020
Σε Ελλάδα
4
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Το έκτακτο κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο και ειδικά μέτρα λειτουργίας από Δευτέρα για τον περιορισμό της διασποράς κορονοϊού ανακοίνωσε, στην ενημέρωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, πολλές αλλαγές θα έρθουν από τη Δευτέρα στις λαϊκές.

Συγκεκριμένα, οι λαϊκές θα λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς, οι πάγκοι των οποίων θα πρέπει να έχουν απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Στη συνέχεια, εκ περιτροπής ανά εβδομάδα θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί.

Τέλος, στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται πλέον ένα άτομο ανά 15 τ.μ

Συγκεκριμένα, απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής, κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο και νέα μέτρα για τα σούπερ μαρκετ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι αποφασίστηκε η απαγόρευση του απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής ανά την ελληνική επικράτεια. Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έχουν διορία όλα τα σκάφη αναψυχής να καταπλεύσουν.

«Κάποιοι συμπολίτες μας παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό και το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά δεν τηρούν τις απαγορεύσεις. Η πολιτεία γνωρίζει και θα εξακολουθεί να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν από τα διόδια», προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Σάββατο στις 06:00 το πρωί θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα δρομολόγια αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, την τροφοδοσία των νησιών και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο του Ε1 όπου φαίνεται ο τόπος κατοικίας τους.

Αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές και οι λαϊκές αγορές, ενώ πλέον τα σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται να έχουν 1 άτομο ανά 15 τετραγωγικά μέτρα της συνολικής έκτασης του καταστήματος.

Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Αναστολή ανακοινώθηκε για τις άδειες των κρατουμένων και τις μεταγωγές στις φυλακές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα, μεγάλες πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση προσώπων. «Δεν επιτρέπονται ούτε πικ νικ, ούτε άθληση κατά ομάδες», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η εξαίρεση για όσους θέλουν να μετακινηθούν θα γίνεται μόνο:

Μετάβαση στην εργασία
Μετάβαση στον γιατρό
Αγορά τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
Επίσκεψη στο ταχυδρομείο και την τράπεζα
Ανεφοδιασμός με καύσιμα
Παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε περιορισμό
Εξωτερική άσκηση ατόμων μέχρι 2 άτομα
Εξωτερική κίνηση με κατοικίδιο ζώο

«Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και συνέχισε: «Να αντιληφθούμε την ουσία του στόχου μένουμε σπίτι. Αλλιώς η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει και εξετάζει κάθε μέτρο. Άλλωστε κατηγορηματικά το ανέφερε και ο πρωθυπουργός».

Προηγούμενο

Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα και 495 καταγεγραμμένοι ασθενείς- 3 νεκροί σε 24 ώρες

Επόμενο

Σε 49 νομούς έχουν ανοίξει οι ψηφιακές τάξεις για εξ αποστάσεως διδασκαλία στα λύκεια

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Βίντεο γιατρού προκαλεί χαμό στο TikTok: Όποιος άντρας πηγαίνει με άντρες δεν είναι κατ΄ ανάγκην γκέι

3 Μαρτίου, 2021
Featured

Σοβαρό τροχαίο στη ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (ΦΩΤΟ)

3 Μαρτίου, 2021
Ελλάδα

Στη φυλακή για δυσφήμηση εισαγγελέα μέσω διαδικτύου

2 Μαρτίου, 2021
Επόμενο

Σε 49 νομούς έχουν ανοίξει οι ψηφιακές τάξεις για εξ αποστάσεως διδασκαλία στα λύκεια

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής: "Η μισή Θεσσαλονίκη έχει μετακομίσει στη Χαλκιδική"

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 5.6k Fans
  • 680 Followers
  • 516 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Σοβαρό τροχαίο στη ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (ΦΩΤΟ)

3 Μαρτίου, 2021
Featured

Δήμος Σιθωνίας: Ανοίγει ο δρόμος επίλυσης χρόνιων προβλημάτων

2 Μαρτίου, 2021
Featured

O Άγιος Νικόλαος δημιούργησε σήμερα τη δική του Τράπεζα Αίματος (φώτο)

2 Μαρτίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.