• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Θεσσαλονίκη: Ιερέας κοινώνησε παιδιά χωρίς γονική συναίνεση

admin Από admin
11 Μαρτίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία
4
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με καταγγελία μητέρας ιερέας κοινώνησε παιδιά χωρίς να του έχει δοθεί γονική συναινέσει.

Ειδικότερα, η μητέρα κατήγγειλε στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα ότι ιερέας που κλήθηκε να κοινωνήσει ένα παιδί, κοινώνησε και τα υπόλοιπα του θαλάμου χωρίς συναίνεση των γονέων.

Ο ιερέας είχε κληθεί για να κοινωνήσει ένα μόνο παιδί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφ.Συν. το περιστατικό σημειώθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και, συγκεκριμένα, στην ογκολογική πτέρυγα παιδιών. Η εφημερίδα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες «σεβόμενη την αγωνία της οικογένειας», όπως σημειώνει. Αναφέρει μόνο πως, όταν η μητέρα που έκανε την καταγγελία το αντιλήφθηκε, δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο, με τον ιερέα να δικαιολογείται λέγοντας «αν ήξερα ότι είστε άθεοι, θα ρωτούσα…».

Η κ. Κατσίμπα μιλώντας στην «Εφ.Συν.» σημειώνει ότι «κατ’ αρχάς οφείλουμε να εκφράσουμε την κατανόηση για τους γονείς και συγγενείς που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε οποιαδήποτε επιστημονική ή μεταφυσική βοήθεια. Επειδή όμως είναι βέβαιο ότι τέτοιου τύπου «πρωτοβουλίες» από ιερείς νοσοκομείων θα είναι πολλές λόγω και της περιόδου, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε γονείς για αυθαιρεσία όταν υπάρχει η ενθάρρυνση από κορυφαίους λοιμωξιολόγους που με μεταφυσική κι όχι επιστημονική τεκμηρίωση καλούν τους πιστούς να κοινωνήσουν γιατί δεν θα πάθουν τίποτα από τη «θεία κοινωνία»».

Η μητέρα ζητά να αναλάβει η εκκλησία τις ευθύνες της

Με αφορμή το περιστατικό απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και τους επιστημονικούς φορείς που «τηρούν «σιγήν ιχθύος» για να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση με την παντοδύναμη Εκκλησία», ζητώντας «άμεσα να δώσουν απάντηση, με ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση, για την ψευδή επιστημονικά και ανεύθυνη επαγγελματικά πρόκληση σύγχυσης περί εξαιρέσεων στα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της μετάδοσης της νόσου και να προβούν σε ενδελεχή ενημέρωση σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και των νοσοκομείων, και όχι μόνο μέσα από τα ΜΜΕ, και να λάβουν τα ανάλογα μέτρα ώστε να προασπιστεί η δημόσια υγεία και στον τομέα των θρησκευτικών τελετών και μυστηρίων».

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ θυμίζει ότι «είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως ο κορονοϊός ανιχνεύεται στο σάλιο και τις εκκρίσεις της μύτης και σαν πύλες εισόδου στον οργανισμό είναι οι βλεννογόνοι του στόματος, της μύτης, των ματιών.

Αυτά αρκούν για να γίνει κατανοητό γιατί συστήνεται η αποφυγή συνωστισμού σε χώρους συναθροίσεων, αποφυγή επαφής με τις εκκρίσεις απευθείας (σταγονίδια ή υπολείμματα σάλιου) ή έμμεσα (χειραψίες, κοινή χρήση αντικειμένων κ.λπ.) για την προφύλαξη και τον έλεγχο της μετάδοσης» και άρα «σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι συναθροίσεις σε εκκλησίες ή τα θρησκευτικά μυστήρια με τα οποία άμεσα μπορεί να μεταδοθούν οι ιοί».

Πηγή: in.gr

Tags: Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο

Αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες του ΠΣ “Ο Φάρος” Νέα Μουδανιά

Επόμενο

Επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό στο δήμο Ν. Προποντίδας

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Σταθερό και σε “πράσινο” επίπεδο το ιικό φορτίο στα λύματα

16 Ιανουαρίου, 2021
Κεντρική Μακεδονία

Στα λευκά η Θεσσαλονίκη (φώτο)

16 Ιανουαρίου, 2021
Κεντρική Μακεδονία

Κορωνοϊός: Η Θεσσαλονίκη κέρδισε το στοίχημα στις γιορτές-Τι δείχνουν τα λύματα

13 Ιανουαρίου, 2021
Επόμενο

Επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό στο δήμο Ν. Προποντίδας

Στο νοσοκομείο ο 90χρονος Κώστας Γκουσγκούνης

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 4.6k Fans
  • 680 Followers
  • 380 Followers
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

2ο Διαδικτυακό σεμινάριο του BeePathNet Νέας Προποντίδας

16 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Τεστ Covid-19 στην Ορμύλια

16 Ιανουαρίου, 2021
porto-koufo
Featured

Δήμος Σιθωνίας: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ότι καλύπτει τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης

16 Ιανουαρίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.