• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πέτσας: Μην πηγαίνετε στις εκκλησίες – μέτρα λαμβάνει η Ιερά Σύνοδος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

admin Από admin
11 Μαρτίου, 2020
Σε Ελλάδα
1
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Θέση για το θέμα του εκκλησιασμού των πιστών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

«Η αρμόδια επιτροπή, και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση, απευθύνουμε στους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ισχυρή σύσταση για την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού. Οφείλουν για το καλό το δικό τους αλλά και για το συλλογικό καλό να αποφεύγουν τον συνωστισμό σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Στην ίδια κατεύθυνση, τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και μητροπολίτες συστήνουν να αποφεύγονται πολυπληθείς συναθροίσεις στις εκκλησίες μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζουμε σε όλους, ιδίως τους γονείς, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας τα λόγια του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου: “Κάθε τι που σέβεται την κοινωνία και τον συνάνθρωπο, αποτελεί έκφραση αγάπης και προς τον Θεό”».

Τα μέτρα που λαμβάνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή συνεδρίασή της και στο πλαίσιο της προχθεσινής αποφάσεώς της (9.3.2020) περί της λήψεως μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε, τις δύο επόμενες εβδομάδες (11 έως και 29 Μαρτίου 2020):

– Να ανασταλεί η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, ως και να αναβληθούν οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματισθεί κατά την περίοδο αυτή, ενώ προτρέπει τους νέους να μην παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί.

– Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ.ά., και να μην επιτρέπονται επισκέψεις σε όλες τις κλειστές εκκλησιαστικές δομές των ορφανοτροφείων, των μονάδων ΑΜΕΑ, των Γηροκομείων κ.ά., όπως και να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα που αφορούν σε αυτές τις δομές, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους δημοσίους υπευθύνους φορείς.

– Οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν για το κοινό, μόνο για μία ώρα ημερησίως κατά τις εργάσιμες ημέρες.

– Τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν υπό την μορφή της διανομής των πακέτων-γευμάτων και όχι της σίτισης εντός των σχετικών δομών.

– Να αναθέσει στην Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας την σύνταξη καταλόγου οδηγιών των απαιτουμένων μέτρων για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Εκκλησίας και την διά των Ιερών Μητροπόλεων αποστολή τους σε αυτά προς άμεση εφαρμογή.

Η ΔΙΣ προτρέπει τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όπως οι τοπικές εορτές τελούνται λιτώς, μόνον με την παρουσία του οικείου Αρχιερέως κατά την περίοδο αυτή.

Επίσης τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγιείας.

Τέλος, η ΔΙΣ επιβεβαιώνει την απόφασή της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ιερών Ναών και την τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Χετάφε προς UEFA : Δεν πάμε στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Ίντερ

Επόμενο

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κρέμες του Βελόπουλου κατά του κοροναϊού

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χαλκιδική: Νοίκιαζε διαμέρισμα που δεν του ανήκει

9 Αυγούστου, 2022
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 27χρονος με ευλογιά των πιθήκων νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

9 Αυγούστου, 2022
Κοινωνία

«Τη σκότωσα γιατί μίλησε άσχημα για το κοράνι» – Τι φέρεται να ισχυρίστηκε για τη δολοφονία της Νικολέτας ο 21χρονος

9 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κρέμες του Βελόπουλου κατά του κοροναϊού

Ανακοίνωση της ΠΚΜ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.