• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μόσιαλος: «Αποχωρώ από την ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορωνοϊού»

admin Από admin
9 Μαρτίου, 2020
Σε Ελλάδα
1
SHARES
4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Με ανάρτησή του στο Facebook , ο πρόεδρος του τμήματος πολιτικής υγείας του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος, ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου όπου εξηγεί την απόφαση του:

«Τελευταία ανάρτηση περί κορωνοιού και παίρνω ένα διάλειμμα μεγάλης διαρκείας όσον αφορά στην ενημέρωση για τις εξελίξεις.

-Εδώ και ένα μήνα τονίζω την ανάγκη για επαρκή προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε την απειλή.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Θρίλερ στο Μαρούσι: 27χρονη έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

6 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Η Χαλκιδική ανάμεσα στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (Δείτε χάρτη)

2 Απριλίου, 2026

– Παράλληλα κατέθεσα έγκαιρα συγκεκριμένες (όχι γενικά και αόριστα) προτάσεις στη σύσκεψη που οργανώθηκε υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού. Προτάσεις, όχι εκκλήσεις μόνο. Οι περισσότερες έχουν υλοποιηθεί. Προτάσεις κατέθεσαν βέβαια και πολλοί άλλοι επιστήμονες. Η κυβέρνηση έχει θεσμούς, ακούει τους ειδικούς και συνθέτει τις προτάσεις τους. Αυτό κάνει κάθε σωστή κυβέρνηση.

– Έδωσα έμφαση στη σημαντική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Είπα ότι τώρα προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι η περαιτέρω μείωση των φόρων. Αυτό δυσαρέστησε πολλούς φίλους στο κεντροδεξιό φάσμα του πολιτικού συστήματος.

– επισήμανα την ανάγκη σύμπλευσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό. Χαίρομαι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

– δεν υποτίμησα τους κινδύνους από το νέο ιό. Δεν είναι ούτε απλή γρίπη όπως λένε μερικοί ούτε θα είναι η συντέλεια του κόσμου. Οι επιπτώσεις όμως για τις ευπαθείς ομάδες θα είναι μεγάλες αν δεν ελέγξουμε τη διασπορά του ιού.

– έδωσα έμφαση στα ζητήματα προσωπικής ευθύνης. Έκανα μια σκληρή δήλωση για τους καρναβαλιστές στην Πάτρα γιατί θεωρώ ότι αν ο καθένας μας ερμηνεύει τους νόμους και τις συστάσεις της πολιτείας με το δικό του τρόπο θα αποτύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της νόσου. Παράλληλα τόνισα ότι σε καμία περίπτωση, και χωρίς επιστημονικά δεδομένα, δεν μπορώ να συνδέσω την εμφάνιση κρουσμάτων στην Πελοπόννησο με τους καρναβαλιστές.

– Για τα σχολεία και πανεπιστήμια ήμουν επίσης σαφής. Δεν πρότεινα να κλείσουν εδώ και τώρα. Και σίγουρα δεν είπα να κλείσουν όλες οι δραστηριότητες. Δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι ερευνητικές και διοικητικές δραστηριότητες και η προετοιμασία του εκπαιδευτικού έργου. Είπα επίσης με σαφήνεια ότι την απόφαση, αν χρειαστεί, θα την πάρουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου. Αυτοί θα αποφασίσουν και το πότε. Αν όμως εκτιμηθεί ότι πρέπει να έχουμε μέτρα στον τομέα αυτό τότε πρέπει να δράσουμε άμεσα.

– Τονίζω συνέχεια την εμπιστοσύνη μου στο ΕΣΥ, τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο υγείας. Αντιμετώπισα τους λειτουργούς του συστήματος υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, μαίες, υγειονομικούς, διοικητικούς) με άπειρο σεβασμό για το έργο που προσφέρουν.

– Στο επίμαχο θέμα της εκκλησίας ήμουν σαφής. Χωρίς έντονο λόγο και με σεβασμό στους θεσμούς και τους πιστούς είπα: οι πιστοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών – πολλοί ηλικιωμένοι) δεν πρέπει να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία. Παρουσίασα τα επιστημονικά δεδομένα (αυτά που έχουμε) για τη θεία κοινωνία που μπορεί να αρέσουν η να μην αρέσουν. Αλλά αυτά είναι. Δεν τα κρύβω. Είπα όμως ταυτόχρονα ότι εδώ και 21 χρόνια δεν έχουμε δεδομένα και ότι δεν ξέρουμε τίποτα για το νέο ιό. Και κατέληξα λέγοντας ότι αν τα κρούσματα αυξηθούν και άλλο (το οποίο είναι βέβαιο) τότε όλοι θα ξέρουμε τι θα πρέπει να γίνει. Με επαγωγικό τρόπο και με σεβασμό στους πιστούς και παίρνοντας υπόψη τον πανίσχυρο θεσμό της εκκλησίας και τη μεγάλη επιρροή της, είπα στην ουσία ότι δεν θα πρέπει να γίνεται, όσο διαρκεί, αυτή η κρίση, η θεία λειτουργία. Ναι δεν κατηγόρησα την εκκλησία ούτε σήκωσα το δάκτυλο στους πιστούς. Δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αυτό. Σε συνθήκες κρίσης και όταν κανείς από τους ειδικούς η την πολιτεία δεν λέει κάτι για το θέμα της εκκλησίας πήρα με ήπιο αλλά σαφή τρόπο θέση. Επίσης το να λέω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πιστών (ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες) που πάνε στις εκκλησίες (πολλοί πιστοί που δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες πάνε σπάνια) δεν θα πρέπει να πάνε είναι πολύ πιο ριζοσπαστική πρόταση από πολλές άλλες. Η στάση μου δυσαρέστησε κάποιους αλλά η ευθύνη όσων είμασταν παρόντες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης είναι λίγο διαφορετική από το να γράφεις σχόλια στο Facebook και να πυροβολείς προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τον τελευταίο μήνα η προσέγγιση μου ήταν αυστηρά επιστημονική. Προσπάθησα να απευθυνθώ στο σύνολο των Ελλήνων και όχι μόνο σε αυτούς που εύκολα θα συμφωνούσαν με τις απόψεις μου. Έδειξα μεγάλο σεβασμό σε όλες τις παρεμβάσεις μου (με μια εξαίρεση – παραβίαση νόμων) σε όλους τους πολίτες που έχουν διαφορετική στάση από εμένα σε πολλά θέματα. Προσπάθησα να περάσω μηνύματα για το τι να κάνουμε μιλώντας σε ευρύ και όχι στενό ακροατήριο. Πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό της πατρίδας μας. Όπως τόνισα και εχθές τώρα επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα. Είμαι πάντα στη διάθεση της πολιτείας αν χρειαστούν τη γνώμη μου. Και ναι, δεν επιστρέφω στην πολιτική. Δεν έκανα ότι έκανα για προσωπικές επιδιώξεις. Η χώρα μας χρειάζεται πολλά διαφορετικά παραδείγματα δημόσιας προσφοράς και συμπεριφοράς. Και ελπίζω να συνέβαλα σε αυτή την κατεύθυνση. Θα κάνω ενημερώσεις για το θέμα του ιού όταν χρειάζεται».

Προηγούμενο

Υποψηφιότητα δήμου Ν. Προποντίδας για το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων

Επόμενο

Κρήτη: αγρότης βρήκε κομμένες 95 ελιές

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Ελλάδα

Θρίλερ στο Μαρούσι: 27χρονη έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

6 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Η Χαλκιδική ανάμεσα στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (Δείτε χάρτη)

2 Απριλίου, 2026
newsbomb.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Erminio: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο της ΕΜΥ – Κόκκινη προειδοποίηση σε αυτές τις περιοχές

1 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Κρήτη: αγρότης βρήκε κομμένες 95 ελιές

Ο Ναός Άγιος Στέφανος στην Αρναία με το γυάλινο δάπεδο που “αναγεννήθηκε” από την τέφρα του (φώτο - βίντεο)

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.