• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δήμος Κασσάνδρας: Επείγουσα ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό – οδηγίες και μετρά πρόσληψης

admin Από admin
6 Μαρτίου, 2020
Σε Featured, Υγεία, Χαλκιδική
6
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Ο δήμος Κασσάνδρας ενημερώνει και συστήνει μέτρα πρόληψης για το νέο κορωνοϊό, έτσι ώστε να καθοδηγήσουμε τους δημότες μας με ψυχραιμία και όχι με κινήσεις πανικού.

Ο 2019-nCoV είναι στέλεχος κορωνοϊού που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο νέος κορωνοϊός πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού, ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).

Ο χρόνος επώασης της νόσου, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της μόλυνσης και της εκδήλωσης των συμπτωμάτων, δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί και υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες (μέσος χρόνος επώασης περίπου 5 ημέρες).

Το συχνότερο σύμπτωμα είναι ο πυρετός. Άλλα συμπτώματα με τα οποία μπορεί να εκδηλωθεί η λοίμωξη είναι βήχας, φαρυγγαλγία, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή, ή δύσπνοια. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει πνευμονία με σοβαρή οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και να χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένοι πιθανώς διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρότερης νόσησης.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα υποχωρούν μόνα τους. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια που να προσφέρουν προστασία έναντι των κορωνοϊών.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

• Συστήνεται σε όλους τους χώρους της επιχείρησης καλός εξαερισμός, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι, ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

• Πρώτη γραμμή άμυνας κατά των λοιμώξεων είναι η προσεκτική υγιεινή των χεριών.

o Συνιστάται τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό. Aν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αλκοολούχο διάλυμα (πχ οινόπνευμα 70οC). Η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών.

• Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής όπως:

o Καλύψτε το στόμα σας και τη μύτη σας με ιατρική μάσκα, χαρτομάντηλο, το μανίκι σας ή τον λυγισμένο αγκώνα σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

o Πετάξτε αμέσως το χαρτομάντηλο σε κλειστό κάδο.

o Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.

• Αποφύγετε τη στενή επαφή. Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που έχουν πυρετό, βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν άλλα συμπτώματα του αναπνευστικού.

• Αποφύγετε την κοινή χρήσης των μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Αποφύγετε να αγγίζετε με τα χέρια σας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας γιατί μπορεί να μεταφέρετε τον ιό από τις επιφάνειες στον εαυτό σας.

• Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια επικοινωνώντας αρχικά με τον οικογενειακό ή θεράποντα ιατρό σας ή το ΕΟΔΥ (τηλ. ΕΟΔΥ 210 5212000).

Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης με SARS–CoV-2.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ:

Συνίσταται:

• Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων κυρίως στα διαλείμματα.

• Συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά όπως πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

• Οι εργασίες καθαρισμού να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας και τα γάντια, μετά τη χρήση τους, να απορρίπτονται.

Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών. Επισημαίνεται ότι οι παρούσες οδηγίες έχουν συνταχθεί με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς εξελίσσεται η επιδημία.

Να σημειωθεί ότι ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον 2019-nCoV ορίζεται:

  • Επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο, με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον 2019-nCoV, διάρκειας τουλάχιστον 15’, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ή παραμονή.
Tags: Δήμος Κασσάνδρας
Προηγούμενο

Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο πλοίο στην Αφρική

Επόμενο

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων Πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ν. Προποντίδας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού στην Αγία Παρασκευή και στο Πευκοχώρι από τον Δήμο Κασσάνδρας

24 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Αγροτική οδοποιία: Πρόταση Δήμου Κασσάνδρας για χρηματοδότηση ύψους 7.675.960€ από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

23 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας περιμένει το Κ.Υ Κασσάνδρας για αρχίσει τους εμβολιασμούς

15 Ιανουαρίου, 2021
Επόμενο

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ - Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων Πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ν. Προποντίδας

sdr

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 4.7k Fans
  • 680 Followers
  • 380 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Δηλώστε συμμετοχή για την Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Ν. Προποντίδας

25 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Αποκλείονται πολλές ΜμΕ από την Επιστρεπτέα προκαταβολή

25 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Προγραμματισμένη διακοπή νερού στη Νέα Τρίγλια

25 Ιανουαρίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.