• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Χαλκιδικής

admin Από admin
21 Φεβρουαρίου, 2020
Σε Featured, Χαλκιδική
15
SHARES
283
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις. Θεσμός πλέον του περιοδικού «Αθηνόραμα», ανέδειξε για ακόμα μία χρονιά κορυφαίο όλων τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Oι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σκούφων

Συγκεκριμένα το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, διατηρώντας την πρωτιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Το «Etrusco» διατήρησε την απόσταση του ενός βαθμού από τα επόμενα τέσσερα εστιατόρια που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, το «Botrini’s», τη «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

Oι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σκούφων, Εκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, «Σπονδή», μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο. Την τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει το Salonica Restaurant της Θεσσαλονίκης.

Χρυσοί Σκούφοι 2020

Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι

Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

Fresco, Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος

Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος

Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος

Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος

Noble , Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος

Patio, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος

CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος

Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος

Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος

Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος

Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Εκτός από τον Χρυσό Σκούφο, και «Top Notch» για 39 εστιατόρια

Όπως αναφέρει το athinorama, φέτος o θεσμός των Χρυσών Σκούφων καθιέρωσε και μια σημαντική καινοτομία, δημιουργώντας ένα ακόμη επίπεδο βράβευσης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019

«Τρεις Χρυσοί Σκούφοι» (επίπεδο που δεν το έχει κατακτήσει κανένα εστιατόριο στα 27 χρόνια του θεσμού), «Δύο Χρυσοί Σκούφοι» και «Ένας Χρυσός Σκούφος», ενώ από φέτος καθιερώνεται και ένα τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Ουσιαστικά πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20. Για το 2020 με τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα.

Mε τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα

Διακρίσεις Top Notch 2020

L’ Abreuvoir, Αθήνα

Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη

Ανδρέας, Σέρρες

Baos, Μύκονος

Beef Bar, Μύκονος

Bill & Coo, Μύκονος

La Bouillabaisse, Κρήτη

Bubo, Χαλκιδική

Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη

Cabbanes, Μύκονος

Clochard, Θεσσαλονίκη

Five Senses, Ρόδος

Flame, Πύλος

Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη

Ηλιοβασίλεμα, Σύρος

J-Tree, Κρήτη

Jackie O Beach, Μύκονος

Kamares by Spondi, Χαλκιδική

Kooc Taverna Secrets, Πύλος

Κρητικός, Κάντζα Αττικής

Μαραθιά, Τήνος

Maraveal, Γλυφάδα Αττικής

Μαρίνα, Χαλκιδική

Micrasia Restaurant, Μύκονος

Milos Estiatorio, Αθήνα

Mr Pug, Μύκονος

Νaos, Σαντορίνη

Nikkei, Αθήνα

Old Mill, Κρήτη

Παπαϊωάννου, Αθήνα

Santoro, Σαντορίνη

Sense, Αθήνα

Τηλέμαχος Athens, Αθήνα

Travolta, Αθήνα

Vezené, Αθήνα

ΦΒΚ – Φαγητό Βίου Κυβερνήτης, Αθήνα

Water Restaurant, Χαλκιδική

Yacht Club, Κρήτη

Χαρούπι, Θεσσαλονίκη

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος σεφ του κόσμου, o Αργεντινός Mauro Colagreco. Ο «τριάστερος» σεφ –από το εστιατόριο «Mirazur» στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό «World’s 50 Best Restaurants»– μάγεψε τους περίπου 300 προσκεκλημένους όχι μόνο με το συγκλονιστικό dîner de gala που δημιούργησε και μαγείρεψε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση, αλλά και με την εμπνευσμένη ομιλία του στην οποία ανέπτυξε τη φιλοσοφία της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα.

Η παρουσία και η συμμετοχή του στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων ήταν μια μεγάλη στιγμή τόσο για την εστιατορική/γαστρονομική κοινότητα της χώρας όσο και για την πόλη των Αθηνών, γι’ αυτό και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. Βραβεία, τέλος, απένειμαν η συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Ακόμη, στο πλαίσιο της τελετής βραβεύτηκε από το «Αθηνόραμα» –διά χειρός του συνιδιοκτήτη και επικεφαλής της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, Διονύση Κούκη– ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, ενώ απονεμήθηκε και το Βραβείο Κοινού 2020 στο εστιατόριο Hasika του Ρεθύμνου. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Πηγή thestival.gr

Προηγούμενο

Αύριο στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής θα απελευθερωθεί φλαμίνγκο που είχε τραυματιστεί

Επόμενο

Καινοτόμα μέσα και εργαλεία για την αύξηση της συμμετοχής του κοινού στη διαμόρφωση σχεδίων βιώσιμης κινητικότητας

ΣχετικάΆρθρα

Ενημέρωση

Γιατί πρέπει να παίξετε νέους κουλοχέρηδες στο online καζίνο

26 Μαΐου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Κασσάνδρας

26 Μαΐου, 2023
freepik.com
Ελλάδα

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Πνίγηκε σε πισίνα αγοράκι 2,5 ετών μπροστά στα μάτια της μητέρας του

26 Μαΐου, 2023
Επόμενο

Καινοτόμα μέσα και εργαλεία για την αύξηση της συμμετοχής του κοινού στη διαμόρφωση σχεδίων βιώσιμης κινητικότητας

Δωρεάν ξεναγήσεις και εκδηλώσεις την Κυριακή

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.