• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χατζηδάκης: Όσοι πολίτες δεν έχουν δηλώσει την περιουσία τους να το κάνουν

admin Από admin
16 Φεβρουαρίου, 2020
Σε Ελλάδα
3
SHARES
6
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η τροπολογία της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ «είναι η μόνη δυνατή λύση, δεδομένης της κατάστασης, και με σοβαρή προσπάθεια μπορεί να καρποφορήσει, διότι υπάρχει καταρχήν επενδυτικό ενδιαφέρον» αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Τονίζει οτι «η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στη κερδοφορία», σημειώνοντας ότι στη κατεύθυνση αυτή «με τα μέτρα του καλοκαιριού η ΔΕΗ απέφυγε την κατάρρευση», με τα μέτρα «εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του Δεκεμβρίου επιστρέφει σε τροχιά ανόδου», ενώ ταυτόχρονα προωθείται η απολιγνιτοποίηση, η ενθάρρυνση της στροφής στις ΑΠΕ μέσα από τη συνεργασία της ΔΕΗ με ιδιώτες και γι’ αυτό «δρομολογούμε την ιδωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό μέχρι και 49% ώστε να βάλει λεφτά στη τσέπη της».

Ερωτηθείς για το Κτηματολόγιο απάντησε ότι το ύψος των προστίμων θα συνδέεται τόσο με την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας, όσο και με το χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης. Ο Κ. Χατζηδάκης και μέσω της συνέντευξής του, καλεί όσους πολίτες δεν έχουν δηλώσει την περιουσία τους να το κάνουν, σημειώνοντας «έχουν το χρονικό περιθώριο».

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα υπενθυμίζει καταρχήν ότι «η 30η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα αυθαίρετα με πολύ μεγάλες παραβάσεις – κατηγορίας 5 – και τα συγκεκριμένα δεν θα μπορούν έκτοτε να τακτοποιηθούν». «Τα αυθαίρετα των υπολοίπων 4 κατηγοριών που δεν θα τακτοποιηθούν μέχρι τότε, θα τακτοποιούνται στη συνέχεια με προσαύξηση ωστόσο στα πρόστιμα κατά 20% για το πρώτο έτος και κατά 5% για κάθε επιπλέον έτος καθυστέρησης» είπε ο Κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι «τέλος, η τακτοποίηση από τον Ιούλιο θα συνδέεται και με ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων».

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση 43χρονης: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Σε εξέλιξη οι έρευνες

22 Απριλίου, 2026

Χαϊδάρι: Ανατροπή στην υπόθεση της 13χρονης – Τι λένε οι μαρτυρίες για την πτώση της

21 Απριλίου, 2026

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει και θα απλουστεύσει τις διαδικασίες ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί με Χωρικά Σχέδια, «ώστε κάθε ιδιώτης επενδυτής ή πολίτης, να γνωρίζει που μπορεί να κάνει τι», το 45% της επικράτειας. Αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικα αυτοκίνητα, η Διυπουργική Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτεινόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Ολλανδία προκειμένου να δει τις «καλές πρακτικές στον τομέα αυτό», ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει θεσπίσει σειρά κινήτρων με το φορολογικό νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο.

Τονίζοντας ότι η διαχείριση του θέματος των απορριμμάτων είναι «ζήτημα πολιτισμού και εθνικού φιλότιμου», πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση κινείται για την δημοπράτηση 17 Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων μέσα στο 2020, θα επικαιροποιήσει εντός του έτους τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων και ξεκινά πρόγραμμα για τον «καφέ κάδο», δηλαδή για ένα νέο ρεύμα ανακύκλωσης για τα τρόφιμα.

Κληθείς να σχολιάσει την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχάσουμε ότι κυβέρνησε» προσθέτοντας ότι «καταψήφισαν τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δικές τους συμφωνίες που εμείς απλώς φέραμε προς κύρωση στη Βουλή. Διαβεβαίωναν ως κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ ήταν στις προθέσεις τους και τώρα καταψηφίζουν το νομοσχέδιό μας που κάνει ακριβώς αυτό. Το παίζουν “πράσινη συμμαχία” κατά του χρυσού στη Χαλκιδικη, αλλά “μαύρη συμμαχία” υπέρ του λιγνίτη στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη και υπέρ των περιβαλλοντικών συνεπειών της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ».

«Εμείς φυσικά θα εκθέτουμε την υποκρισία τους. Καθώς όμως προτεραιότητά μας είναι η πρόοδος της χώρας θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε συνθήκες συναινεσης σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα. Διότι πάνω και πέρα από κόμματα είμαστε εδώ για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» κατέληξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προηγούμενο

H “Bing Band of Moudania” και η Δημοτική Χορωδία Ν. Τρίγλιας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (φώτο – βίντεο)

Επόμενο

Διακοπή νερού στο Λάκκωμα

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Εξαφάνιση 43χρονης: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Σε εξέλιξη οι έρευνες

22 Απριλίου, 2026
Ελλάδα

Χαϊδάρι: Ανατροπή στην υπόθεση της 13χρονης – Τι λένε οι μαρτυρίες για την πτώση της

21 Απριλίου, 2026
Ελλάδα

Μέγα Σπήλαιο: Η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας (βίντεο)

20 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Διακοπή νερού στο Λάκκωμα

Το πανηγύρι της Παναγούδας και η εκκλησία στην παλιά Ιερισσό

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.