Σύμφωνα με τους αναλυτές, η λίστα έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τον δείκτη δύναμης πυρός [PowerIndex (PwrIndx)] για το 2020.
Όπως προκύπτει, η Αίγυπτος ανέβηκε στην 9η θέση από τη 12η που ήταν μέχρι σήμερα. Στις πρώτες οκτώ θέσεις βρίσκονται, πλέον, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η Αίγυπτος ανέβηκε κατά τρεις θέσεις, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα. Μετά την Αίγυπτο, ακολουθούν η Βραζιλία στη 10η θέση και η Tουρκία στην 11η, με την Ιταλία και τη Γερμανία να ακολουθούν.
Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος η Αίγυπτος προχώρησε τρεις θέσεις στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό της στην 7η θέση παγκοσμίως, ενώ στην 4η θέση κατατάσσεται η χώρα σχετικά με την ισχύ της στα τανκς.
Αναφορικά με το στράτευμα, η Αίγυπτος, με τον πληθυσμό της να αγγίζει και επίσημα αυτές τις ημέρες τα 100 εκατομμύρια (εντός των συνόρων της, εκτός των 9 εκατομμυρίων που ζουν στο εξωτερικό), οι άνδρες της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 43 εκατομμύρια, εκ των οποίων 920.000 αποτελούν το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια άντρες είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ