• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Επιστολή του δημάρχου Αριστοτέλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ελληνικός Χρυσός

admin Από admin
4 Φεβρουαρίου, 2020
Σε Featured, Χαλκιδική
2
SHARES
15
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Συνάντηση και ενημέρωση επί του περιεχομένου και της πορείας της διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και επενδύτριας εταιρείας, σχετικά με το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη, ζητά ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε με την διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως «οι υφέρπουσες, διαρκώς εντεινόμενες και συχνά αντικρουόμενες φήμες και δημοσιογραφικές πληροφορίες για μεταβολές στον επενδυτικό σχεδιασμό προκαλούν ποικίλους προβληματισμούς στην τοπική κοινωνία», αλλά «μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τοποθετείται ούτε επί φημών, ούτε επί δημοσιευμάτων, ούτε επί μιας εικόνας βασιζόμενης σε μονομερή προφορική και γενική ενημέρωση από την επενδύτρια εταιρεία», ενώ επίσης «μια τόσο σημαντική διαπραγμάτευση για το μέλλον του Δήμου Αριστοτέλη δεν μπορεί να εξελίσσεται ερήμην του Δήμου Αριστοτέλη.»

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Αριστοτέλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Γνωρίζω καλά το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον τόπο μας, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον νυν πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά το πέρασμά του από τον Δήμο Αριστοτέλη, προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και το οποίο επιβεβαιώθηκε με την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων όταν ο Δήμος μας επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Γνωρίζω επίσης, πως έχετε γνώση του ιστορικού που συνοδεύει τη μεταλλευτική επένδυση που εξελίσσεται στην γη του Αριστοτέλη και την επίπτωση που είχε στην κοινωνική συνοχή. Επίπτωση που δεν επιθυμούμε, ούτε να υπενθυμίζουμε, ούτε να ξαναζήσουμε.
Η διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης και επενδύτριας εταιρείας θα κρίνει την μορφή της επένδυσης για τα επόμενα χρόνια.
Ζήτησα από την πλευρά της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. συνάντηση και σχετική ενημέρωση. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Από τη συνάντηση που είχα προ ημερών με τoν Πρόεδρο της Eldorado Gold, τον Πρόεδρο της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, προκύπτει ευλόγως η προσδοκία πως η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στον επενδυτικό σχεδιασμό με πρόθεση να περιορίσει ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενισχύοντας αντίθετα την οικονομική της ανταπόδοση προς το Ελληνικό Δημόσιο, μέρος της οποίας προορίζεται για την τοπική κοινωνία.
Ωστόσο:
Επειδή η επενδύτρια εταιρεία επιφυλάσσεται για την παρουσίαση λεπτομερειών του νέου επενδυτικού της σχεδιασμού, δεδομένης της εξελισσόμενης διαβούλευσης με την κυβέρνηση.
Επειδή οι υφέρπουσες, διαρκώς εντεινόμενες και συχνά αντικρουόμενες φήμες και δημοσιογραφικές πληροφορίες για μεταβολές στον επενδυτικό σχεδιασμό προκαλούν ποικίλους προβληματισμούς στην τοπική κοινωνία.
Επειδή μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τοποθετείται ούτε επί φημών, ούτε επί δημοσιευμάτων, ούτε επί μιας εικόνας βασιζόμενης σε μονομερή προφορική και γενική ενημέρωση από την επενδύτρια εταιρεία.
Επειδή το περιεχόμενο της εξελισσόμενης διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και επενδύτριας εταιρείας, συνδέεται άμεσα με την διαβούλευση που έχει ξεκινήσει μεταξύ Δήμου και εταιρείας για το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών που δικαιούμαστε να διεκδικούμε για την τοπική κοινωνία.
Και επειδή, εν τέλει, μια τόσο σημαντική διαπραγμάτευση για το μέλλον του Δήμου Αριστοτέλη δεν μπορεί να εξελίσσεται ερήμην του Δήμου Αριστοτέλη…
Παρακαλώ όπως δεχτείτε το αίτημά μου για συνάντηση στον συντομότερο δυνατό χρόνο, με αντικείμενο την λεπτομερή ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής επί του υπό διαβούλευση επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας και των στόχων της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής με ευφυή συστήματα «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

16 Απριλίου, 2026

Στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Πάρου η Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας

14 Απριλίου, 2026

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη
Στυλιανός Βαλιάνος

Tags: Δήμος ΑριστοτέληΕλληνικός Χρυσός
Προηγούμενο

Στο Νεοχώρι Χαλκιδικής το κρυφό κατάλυμα του «Τοξοβόλου»

Επόμενο

Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στο «Παίδων»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής με ευφυή συστήματα «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

16 Απριλίου, 2026
Featured

Στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Πάρου η Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας

14 Απριλίου, 2026
Featured

Παρουσίαση βιβλίου: 11 Ημέρες Αποκαθήλωσις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέων Μουδανιών

8 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στο «Παίδων»

Αλεξανδρούπολη: Επιδειξίας σόκαρε γυναίκα μέσα σε γυμναστήριο

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.