• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ετήσιο Συμπόσιο Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

admin Από admin
22 Ιανουαρίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία
2
SHARES
8
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η Ομάδα της Λέσχης, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ολυμπιακούς, θα παρουσιάσει γεύμα από τη Μακεδονική Κουζίνα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα τοπικά προϊόντα. Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση της γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, θα λάβουν μέρος 2000 σεφ, από 59 χώρες, θα ετοιμαστούν 7.000 μενού ενώ ο αριθμός των επισκεπτών θα φθάσει στις 28.000.

“Για το γεύμα της Μακεδονικής Κουζίνας θα πληρώσουν 120 πελάτες από όλο τον πλανήτη. Συμμετέχουμε με την υποστήριξη του περιφερειακού ταμείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία ευχαριστούμε θερμά”, τόνισε ο team manager Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος α’ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε και την σύνθεση της ομάδας που αποτελείται από τους σεφ: Κώστα Γεωργαντζά, Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, με την υποστήριξη των σεφ Δημήτρη Κυριακόπουλο, Γιώργο Μαστροδημήτρη, Δημήτρη Τσανάνας, Πατέρα Επιφάνιο, Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.

“Η γαστρονομία είναι υψηλού επιπέδου υπηρεσία, αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος”, τόνισε σε επιστολή του που διαβάστηκε στο Συμπόσιο, ο υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας. “Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, απέδειξαν ότι αγαπούν τον τόπο τους, γιατί σε εθελοντική βάση προσφέρουν και παρέχουν στήριξη προκειμένου να προβάλουμε τις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, εντός και εκτός Ελλάδος. Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους”, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος ευχαρίστησε προσωπικά τον Πατέρα Επιφάνιο.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσσιος, στην ομιλία του επισήμανε ότι “το ζητούμενο είναι να βρεθεί στέγη για την Λέσχη” και μάλιστα πρότεινε η έδρα της Λέσχης να μεταφερθεί στην Χαλκιδική.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Επιπρόσθετες εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

12 Μαΐου, 2025

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στην Παρέμβαση Π3-73-2.9 για θερμοκήπια

12 Μαΐου, 2025

“Πρεσβευτές της Μακεδονικής Κουζίνας” χαρακτήρισαν τους σεφ της Λέσχης ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Μπάτος και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς. Στον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδους Γιώργος Μαστροδημήτρης, executive chef.

Ο απολογισμός της χρονιάς

Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Χρήστος Γκότσης, εκτός των άλλων, παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων της χρονιάς που πέρασε. Σημαντικότερες δράσεις ήταν η προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας που ξεκίνησε από το περσινό Συμπόσιο και συνεχίστηκε στην 28η Detrop, η συμμετοχή στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, η συμμετοχή στην Food Expo, στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας Βιετνάμ, εκδηλώσεις για την υγιεινή διατροφή στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων, συμμετοχή στη γιορτή ποντιακής γαστρονομίας στο Θρυλόριο Κομοτηνής κ.α.

Στην διάρκεια του Συμποσίου ανακοινώθηκε η εγγραφή τεσσάρων μελών στην κατηγορία τζούνιορ και ένα δόκιμο μέλος, η αναβάθμιση τριών μελών από δόκιμα σε τακτικά και η εγγραφή ενός τακτικού μέλους. Επίτιμο μέλος ανακηρύχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Μπάτος.

Το μενού του Συμποσίου περιελάμβανε νοστιμιές της Μακεδονικής Κουζίνας που ετοίμασε ο executivechef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρης Τσανάκας με την ομάδα του.

Πηγή: thessnews.gr

Προηγούμενο

Σύλληψη 40χρονου για ναρκωτικά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Επόμενο

Παρουσίαση βιβλίου “Τα σκοτεινά μονοπάτια μιας φωτεινής ζωής” στην Συκιά

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Επιπρόσθετες εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

12 Μαΐου, 2025
Αγροτικά

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στην Παρέμβαση Π3-73-2.9 για θερμοκήπια

12 Μαΐου, 2025
Κεντρική Μακεδονία

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με την ΚΥΑ για τη διαδικασία ελέγχου σε θερμοκήπια και θαλάμους θερμοκηπιακού τύπου 2

12 Μαΐου, 2025
Επόμενο

Παρουσίαση βιβλίου "Τα σκοτεινά μονοπάτια μιας φωτεινής ζωής" στην Συκιά

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (φώτο)

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.