Στο δημοτικό σχολείο Ολύνθου και στο «αλλιώτικο» πάρκο του παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα».
Μαζί τους παρακολούθησαν την εκδήλωση ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτσης, η Διευθύντρια Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής κ. Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αυγέρης (Νίκος Αυγέρης), και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Σε αυτό το διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί αλλά και μελλοντικά ως οδηγοί μέσα από βιωματικές δράσεις και το απολαμβάνουν πραγματικά.
Σκοπός είναι η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή κουλτούρα. Υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά..
Το εν λόγω Πάρκο, είναι το μοναδικό με αυτή τη μορφή σε όλη την Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας. Το όλο έργο ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της διεύθυνσης του σχολείου, της τοπικής κοινότητος και των κατοίκων της περιοχής.
“Υπεύθυνος και οραματιστής του, είναι ο Διευθυντής του σχολειού Βασίλης Μισαηλίδης, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ας στηρίξουμε λοιπόν το όραμα κι ας “οδηγήσουμε” τους μαθητές και την κοινωνία σε μοναδικές εκπαιδευτικές διαδρομές!”, ανέφερε ο κ. Ζωγράφος.


















