• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Έφτασαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής

admin Από admin
2 Δεκεμβρίου, 2019
Σε Κεντρική Μακεδονία, Χαλκιδική
3
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μόλις τα δεις στις πλατείες, ξέρεις πως έφτασαν οι γιορτές. Ο λόγος για τα χριστουγεννιάτικα έλατα από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ένα ειδικευμένο στην ελατοπαραγωγή χωριό της Ελλάδας, όπου “παράγεται το 70% της παραγωγής της χώρας”, όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο Γιάννης Ξάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουν οι παραγωγοί φέτος, τη στιγμή που εδώ και δύο μόλις ημέρες έχουν ξεπροβάλει οι μικρές πράσινες πολιτείες στα αστικά κέντρα, είναι θετικά.

“Ήδη ξεκίνησε από την Παρασκευή η διάθεση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, γέμισαν όλες οι πλατείες και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα να γεμίζουν με δικά μας δεντράκια, υπολογίζουμε να φτάσουμε φέτος περίπου στα επίπεδα της περυσινής παραγωγής που είχε φτάσει στα 23.000 περίπου δέντρα, βλέπουμε όμως τα μηνύματα να είναι ενδεχομένως και καλύτερα”, ανέφερε ερωτηθείς για το ύψος της παραγωγής, που τελικά θα διατεθεί σε καταναλωτές, ο κ.Ξάκης, με τον πολύπειρο παραγωγό να εκτιμά πως η πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα της ροής των πωλήσεων θα έχει έρθει από τους παραγωγούς “μέσα σε μια εβδομάδα από σήμερα”.

Ελλάδα και Κύπρος οι κύριες αγορές, στα περυσινά επίπεδα οι τιμές

“Στη Θεσσαλονίκη οι τιμές είναι όπως πάντα πάρα πολύ καλές, ξεκινάνε φέτος από τα 30 με 40 ευρώ ενώ τα πιο μεγάλα δέντρα πληρώνονται λίγο περισσότερο”, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας του Ταξιάρχη, που εκτιμά πως ένα μεγάλο δέντρο “που φτάνει τα πέντε με έξι μέτρα” θα κοστίζει περί τα 100 ευρώ. Η μεγάλη πλειοψηφία των αγοραστών δε, προτιμά τα κομμένα έλατα από εκείνα που βρίσκονται μέσα σε γλάστρα, με τα κομμένα δέντρα να διατηρούνται από πολλούς “ακόμη και δύο και παραπάνω μήνες στολισμένα”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τον εξαγωγικό προσανατολισμό των παραγωγών από τον Ταξιάρχη ο κ.Ξάκης τονίζει πως η εξωστρέφεια έχει ήδη αρχίσει να αποτελεί μια επιχειρηματική επιλογή για τους εμπόρους, με την αγορά της Κύπρου να είναι στην πρώτη γραμμή. “Είμαστε από τους πρώτους που έχουν αρχίσει τις εξαγωγές, δειλά-δειλά εδώ και μερικά χρόνια, αυτά θα διατεθούν κύρια στην Κύπρο, όπου υπολογίζω πως εξάγονται από την Ελλάδα περίπου 2.000 δέντρα”, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας του Ταξιάρχη, που σημειώνει πως η περιοχή του αποτελεί διαχρονικά την πρώτη δύναμη στο χώρο.

“Το 70% που διατίθεται και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο βγαίνει από το χωριό μας, το 30% προέρχεται από μερικά άλλα χωριά στη Βόρεια Ελλάδα και νοτιότερα από το Καρπενήσι”, προσθέτει ο κ.Ξάκης που εξηγεί πως η εμπορική κυριαρχία του Ταξιάρχη εδράζεται στην εμπειρία και την παράδοση.

“Αυτό το σκούρο πράσινο έλατο είναι κάτι συγκεκριμένο, εμείς οι Ταξιαρχιώτες, εδώ και 30 με 40 χρόνια, δημιουργούμε μόνοι μας σπόρο και φυτώρια, ενώ η διάθεση του ελάτου από την περιοχή ξεκίνησε πριν από 60 και πλέον χρόνια” θα πει ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το χωριό των γιορτών, αφού είναι εκείνο που φέρνει την εμβληματική εικόνα της “ ψυχής” των Χριστουγέννων, το στολισμένο δέντρο, στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο

Συγκέντρωση αγαθών για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας στον δήμο Νέας Προποντίδας

Επόμενο

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για ασέλγεια σε ανήλικο

ΣχετικάΆρθρα

thes.gr
Featured

Χαλκιδική: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο MTB Race Metamorfosi (φώτο)

1 Ιουνίου, 2023
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Featured

Στη Χαλκιδική ο θρύλος του τένις Ράφα Ναδάλ

1 Ιουνίου, 2023
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του δήμου Νέας Προποντίδας

1 Ιουνίου, 2023
Επόμενο

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για ασέλγεια σε ανήλικο

Διανομή ξύλων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Νέας Προποντίδας

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.