Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβαν μέρος στο διεθνές σεμινάριο τεχνικής διάσωσης «RESCUE DAYS» κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 19 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση της εταιρίας Weber Rescue Systems.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτικό κέντρο TCRH (Training Center Retten & Hielfen) στην πόλη Μόσμπαχ της Γερμανίας και αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση σχετικά με την τεχνική διάσωσης παγκοσμίως. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 600 διασώστες από 27 χώρες και τα αντικείμενα τα οποία παρουσιάστηκαν συμπεριελάμβαναν μεταξύ άλλων: διάσωση από συγκρούσεις επιβατηγών οχημάτων, λεωφορείων, φορτηγών, βαριά διάσωση από τρένα, τραμ, συρμούς μετρό, αλλά και τεχνική διάσωση σε ερείπια, συνεπεία σεισμού.
Οι Έλληνες συμμετέχοντες απέδωσαν καθ’ ομολογία των εκπαιδευτών και διοργανωτών εξαιρετικά, ενώ η συμμετοχή τους είχε ως τελικό στόχο την εκμάθηση νέων τεχνικών, τη γνωριμία με νέα διασωστικά εργαλεία και τεχνολογίες και τη μεταφορά περαιτέρω τεχνογνωσίας στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.