• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κ. Μάλαμα : Ανάγκη άμεσων προσλήψεων κι ενίσχυσης του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής

admin Από admin
11 Οκτωβρίου, 2019
Σε Featured, Πολιτικά, Χαλκιδική
4
SHARES
10
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

“Ανάγκη άμεσων προσλήψεων κι ενίσχυσης του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα με θέμα τις επείγουσες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και σε ότι αφορά την ενίσχυσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, αλλά και σε σχέση με την ισχυροποίηση του προϋπολογισμού του. Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει η Κυριακή Μάλαμα θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις των 10 ιατρών που προγραμματίστηκαν και προκηρύχθηκαν πριν από τις εκλογές και οι οποίες αφορούν κρισιμότατες ειδικότητες, καθώς και οι προσλήψεις ακόμα 10 μόνιμων νοσηλευτών και 4 υπαλλήλων τεχνικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να συνεχιστεί η ομαλή στήριξη της ρευστότητας του νοσοκομείου. Ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται καθυστερήσεις από το υπουργείο υγείας στο θέμα αυτό, ενώ και σε σχέση με τις προσλήψεις οι διαδικασίες έχουν σταματήσει αδικαιολόγητα. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον υπουργό υγείας να μην αποκλίνει από το στόχο της στήριξης της μεγαλύτερης δομής υγείας του Νομού Χαλκιδικής, η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα κρίσιμο έργο και κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και συνολικά.

Ακολυθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάστε επίσης:

Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής – Η πόλη όπου γεννήθηκε ο Αριστοτέλης

16 Απριλίου, 2026

Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές

16 Απριλίου, 2026

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2019

Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας.

Θέμα : Ανάγκη άμεσων προσλήψεων και ενίσχυσης του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Με τις την προκήρυξη του Μαΐου του 2019, το Υπουργείο Υγείας προγραμμάτιζε την πρόσληψη 8 ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, ενώ με την ανακατανομή των θέσεων του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2019 προέκυψαν ακόμα 2 θέσεις, συνολικά δηλαδή 10, για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Οι θέσεις αυτές αφορούσαν σε προσλήψεις επιμελητών Β’, κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως εκείνες της χειρουργικής, της παιδιατρικής, της ορθοπεδικής, της αναισθησιολογίας, της παθολογίας και άλλα. Εντούτοις, η νέα κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες της προκήρυξης, ενώ από διάφορες δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού τεκμαίρεται ότι η προκήρυξη αυτή θα ακυρωθεί και θα αναζητηθούν νέα σχήματα που δεν θα περιλαμβάνουν προσλήψεις μόνιμων ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει μέριμνα για τους επικουρικούς ιατρούς που σηκώνουν στις πλάτες τους το σύστημα και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι.

Επίσης, με τον διαγωνισμό 6094/6-5-2019, ο οποίος επίσης ανεστάλη λόγω των εκλογών προγραμματίζονταν η προκήρυξη για ακόμη 14 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και οι 4 σε θέσεις τεχνικού προσωπικού, απαραίτητου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Τέλος, στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 ενεργοποιήθηκαν 7 θέσεις εκ των οποίων καλύφθηκαν μόνο οι 4.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, το νοσοκομείο έλαβε στις 23/9/2019 αύξηση του ορίου στον προϋπολογισμό για τα φάρμακα 200.000 ευρώ. Στις 7/10/2019 έλαβε νέα όρια προϋπολογισμού (εκτός φαρμάκου), με ποσό 125.000 ευρώ, ενώ είχε υποβάλλει αίτημα από τις 19/9/2019 για 1.580.800 ευρώ, με στόχο την κάλυψη λειτουργικών και μισθοδοτικών ανελαστικών δαπανών.

Επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός Νομού με μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή διασπορά.

Επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες υγείας ενός πολύ μεγάλου αριθμού τουριστών κάθε χρόνο.

Επειδή οι προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Επειδή είναι απαράδεκτο οι επικουρικοί ιατροί που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και στηρίζουν το σύστημα να υφίστανται καθυστερήσεις κι εμπόδια στις πληρωμές τους.

Επειδή η απουσία μέριμνας για τις συμβάσεις των επικουρικών ιατρών που λήγουν θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη δυσκολία το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επειδή είναι απαραίτητη η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πόρων για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Προτίθεται να επανεκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής;
Πότε θα μεριμνήσει για τις συμβάσεις των επικουρικών ιατρών που λήγουν σε ελάχιστο διάστημα;
Σκοπεύει να καλύψει άμεσα το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυριακή Μάλαμα

Προηγούμενο

Προχωράει το έργο του πάρκινγκ στο Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών (φώτο)

Επόμενο

ΚΑΕ Ολυμπιακός: No Smoking Arena το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής – Η πόλη όπου γεννήθηκε ο Αριστοτέλης

16 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές

16 Απριλίου, 2026
Featured

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής με ευφυή συστήματα «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

16 Απριλίου, 2026
Επόμενο

ΚΑΕ Ολυμπιακός: No Smoking Arena το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στον δήμο Αριστοτέλη

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.