Το σαρκοφάγο «σκουλήκι-Ομπάμα» απειλεί το οικοσύστημα της Ευρώπης

Ένα σκουλήκι μήκους 7 εκατοστών με εκατοντάδες μάτια κατά μήκος του σώματος του εισέβαλε στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική και απειλεί την ποιότητα του εδάφους και την άγρια ζωή στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το RT, οι επιστήμονες της ομάδας SEO/Birdlife κρούουν των κώδωνα του κινδύνου καθώς το σκουλήκι απειλεί να αποδεκατίσει τον πληθυσμό των γηγενών γεωσκώληκων και έτσι να διαταράξει την υγεία και τη γονιμότητα του εδάφους, πράγμα που θα προκαλέσει ένα καταστροφικό ντόμινο για ολόκληρη την τοπική τροφική αλυσίδα.

Επιπλέον, η μειωμένη σταθερότητα του εδάφους θα αυξήσει τον κίνδυνο τόσο των πλημμυρών όσο και των κατολισθήσεων, καθώς και τη μείωση της παραγωγής φυτών.

Το παράσιτο έχει πάρει το όνομά του από τις λέξεις της βραζιλιάνικης διαλέκτου Τupi  «oba» (φύλλο) και «ma» ζώο, και όχι από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και ερευνητές πιστεύουν ότι ήρθε στην Ισπανία διαμέσου εξωτικών φυτών που εισήχθησαν από τη Βραζιλία.

Πηγή: rt.com


ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο
Μητρώο Online Media

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.