• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ψήφισμα κατά των επικείμενων νέων μέτρων από τον Δήμο Νέας Προποντίδας

admin Από admin
7 Απριλίου, 2020
Σε Χαλκιδική
3
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στα Νέα Μουδανιά και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 31η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ., συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Προποντίδας ύστερα από την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 38231/26-10-2012 πρόσκληση του Προέδρου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).

Ο Πρόεδρος πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των συμβούλων την από 25/10/2012 επιστολή του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του τ. Δήμου Μουδανιών κ. Πάσχου Παναγιώτη με την οποία προτείνει στο Σώμα την έκδοση ψηφίσματος κατά των νέων μέτρων που πρόκειται να έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση. Το Σώμα αποφάνθηκε ομόφωνα για την έκδοση ψηφίσματος μετά το πέρας της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος μετά το πέρας της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σχέδιο ψηφίσματος σύμφωνα και με την από 25/10/2012 επιστολή του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του τ. Δήμου Μουδανιών κ. Πάσχου Παναγιώτη η οποία έχει ως εξής:

“Κύριε  Πρόεδρε,  τα Δημοτικά Συμβούλια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρύτερα, είναι θεσμοί οι οποίοι εκτός από την φροντίδα για την καθημερινότητα του δημότη και την τοπική ανάπτυξη, επιβάλλεται να δημιουργούν την δική τους αυτόνομη πολιτική άποψη και να παρεμβαίνουν και επηρεάζουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, τα πολιτικά πράγματα της χώρας και συνεπώς τη λήψη αποφάσεων της Κεντρικής Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Παρουσίαση βιβλίου: 11 Ημέρες Αποκαθήλωσις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέων Μουδανιών

8 Απριλίου, 2026

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής – Διήμερο εκδηλώσεων με παράδοση και γλέντι

7 Απριλίου, 2026

Μέσα στο πλαίσιο αυτό κι επειδή είναι πλέον σαφές και πανθομολογούμενο ότι το πρόγραμμα των μνημονίων δεν θα καταστήσει το χρέος  της χώρας βιώσιμο και ούτε θα συμβάλει στην ανάπτυξή της, ενώ το κυοφορούμενο 3ο μνημόνιο θα παρατείνει την ύφεση, θα βάλει τις βάσεις για καταστρατήγηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που απέμειναν και θα φτωχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, διαρρηγνύοντας έτσι πλήρως τον κοινωνικό ιστό.

Ο Δήμος μας υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει στο μέλλον να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της εξυπηρέτησης του δημότη και της τοπικής ανάπτυξης, πολύ δε περισσότερο να αναπτύξει οποιεσδήποτε κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες, προτείνουμε στο Δημοτικό σας Συμβούλιο:

Να εκπονήσει και εκδώσει ψήφισμα προς τους Βουλευτές του Νομού, με το οποίο να επισημαίνονται τα παραπάνω και να υπογραμμίζεται ότι η ψήφιση των επικείμενων μέτρων θα επιβαρύνει αποφασιστικά τη ζωή των πολιτών και κυρίως αυτών της επόμενης γενιάς, ενώ διόλου θα προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα, αφού θα μεγαλώσει την εξάρτησή της από εξωχώρια συμφέροντα. Να τους καλέσει μάλιστα, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή να πάρουν θέση υπέρ της κοινωνίας.

Να καλέσει τους Κοινωνικούς και Θεσμικούς φορείς και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής Ν. Προποντίδας, οι οποίοι εν πολλοίς εξαρτούν σημαντικό μέρος της λειτουργίας τους απ’ τον Δήμο, να στείλουν παρόμοια ψηφίσματα.

Να ενημερώσει για τις ενέργειές του αυτές τους δημότες, μέσω των ΜΜΕ Χαλκιδικής και με επιστολή του τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας”.

Κατόπιν κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου να αποφασίσουν σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του Ν.3463/2006, καθώς και του Ν. 3852/2010, αποφασίζει ομόφωνα:

Ο ελληνικός λαός από την εφαρμογή του αρχικού μνημονίου μέχρι και σήμερα έχει υποβληθεί σε θυσίες πανθομολογούμενες ακόμη και από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδος μέσα και έξω από τη χώρα.

Παρά τις θυσίες αυτές πολλοί πιστεύουν, ότι είναι αμφίβολη η προοπτική να καταστεί το χρέος βιώσιμο ακόμη και μετά τη διαφαινόμενη ψήφιση από τη βουλή των νέων επώδυνων μέτρων, που πλήττουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού.

Οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν και τους Ο.Τ.Α., οι οποίοι αντιμετωπίζουν άμεσα και έμμεσα δυσεπίλυτα προβλήματα, αδυνατώντας πολλές φορές να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις προς τους πολίτες.

Όλοι οι Έλληνες θέλουμε και ελπίζουμε, να βγει η χώρα από την κρίση, όσο το δυνατό ταχύτερα και με τις λιγότερες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας, κατά την επικείμενη ψηφοφορία στη βουλή, να πάρουν θέση κατά συνείδηση, υπέρ της κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη και τον αντίκτυπο της ψηφοφορίας αυτής για τη μελλοντική θέση της Ελλάδος στην Ε.Ε. και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Tags: FeaturedΝέα Προποντίδα
Προηγούμενο

Αποτελέσματα ΕΚΑΣΧ 3η Αγωνιστική

Επόμενο

Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παρουσίαση βιβλίου: 11 Ημέρες Αποκαθήλωσις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέων Μουδανιών

8 Απριλίου, 2026
Featured

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής – Διήμερο εκδηλώσεων με παράδοση και γλέντι

7 Απριλίου, 2026
Πυροσβεστική (Eurokinissi)
Featured

Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής – Σοβαρές υλικές ζημιές

7 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο

Πότε το παιδί θα χρειαστεί λογοθεραπεία

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.