• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ζύμη για πίτσα

Από
1 Μαΐου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
5
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, χρόνος αναμονής: 40 λεπτά, χρόνος ψησίματος: 15-18 λεπτά.

υλικά
για 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκ.
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
9 γραμμ. ξερή μαγιά
125 ml χλιαρό νερό
1 κ.κ. αλάτι
½ κ.κ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο

εκτέλεση
1. Σε βαθύ μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια εύπλαστη και όχι σφιχτή ζύμη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

3. Σε καθαρό μπολ ρίχνουμε λίγο αλεύρι, βάζουμε μέσα τη ζύμη μας, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και καλύπτουμε καλά με νωπή πετσέτα ή με διαφανή μεμβράνη.

4. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο και τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε καθεμία σε φύλλο με τα χέρια μέσα σε αντικολλητικό ταψάκι, όπου έχουμε πασπαλίσει λίγο ψιλό σιμιγδάλι, για πιο τραγανή πίτσα.

Μυστικά
• Η μαγιά περιέχει ένζυμα και πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε για να φουσκώσει καλά το ζυμάρι μας.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι για να της δώσουμε τροφή και την αφήνουμε σκεπασμένη, για να ενεργοποιηθεί. Η μαγιά μας έχει δράσει όταν δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος.
• Όσο αφήνουμε το ζυμάρι μας να «ξεκουραστεί» το σκεπάζουμε πολύ καλά με νωπή πετσέτα ή με διαφανή μεμβράνη για μην μπαίνει αέρας και ξεραθεί στην επιφάνεια.

Παραλλαγή
• Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στη ζύμη μας κάποιο αρωματικό, όπως ρίγανη αποξηραμένη ή βασιλικό, για ιδιαίτερη γεύση.

ΠΗΓΗ: homefood.gr

Tags: ΜαγειρικήΣυνταγές

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ παίδων

Επόμενο

Φράουλες μετά μουσικής

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Gourmet ρεβεγιόν: 9 συνταγές για το μενού της πρωτοχρονιάς

31 Δεκεμβρίου, 2012
Συνταγές

Μοσχαράκι γιουβέτσι

15 Ιανουαρίου, 2012
Συνταγές

Πιροσκί με τυρί

25 Δεκεμβρίου, 2011
Επόμενο

Φράουλες μετά μουσικής

Εκλογές με πανσέληνο, ένταση παλιρροιών, «βροχή» διαττόντων αστέρων

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.