• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πώς να φτιάξεις Tiramisu σε 15 λεπτά

Από
27 Φεβρουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
1
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να πετύχεις το ιδανικό tiramisu. Εμείς δοκιμάσαμε μερικές από αυτές, χορτάσαμε γλυκό και σου παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και νόστιμη από όλες.

Tο Tiramisu δεν είναι το αγαπημένο σου γλυκό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι αφού δεν είναι πηγμένο στη σοκολάτα ή σοροπιαστό μέχρι αηδίας. Αλλά είναι ένα ωραίο και δροσερό γλυκό, ιδανικό μετά από τεράστια φαγοπότια για να φτιάξει τη γεύση σου και να στρώσει το στομάχι σου.

Ο καφές στη γεύση του ταιριάζει ιδανικά με τον καφέ που έχεις σερβιρισμένο στο φλυτζάνι σου αν και δεν θα σε χαλάσει ιδιίατερα το να το απολαύσεις μετά το δείπνο παρέα με ένα γλυκό κρασί ή ένα (μην τα λέτε όλα χωνευτικά, για το Θεό) λικέρ.

Πάμε λοιπόν για την συνταγή του Tiramisu

Υλικά που θα χρειαστείς

600 ml κρέμα γάλακτος (όχι light)

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

75 ml κρασί Marsala ή παλαιωμένο ρούμι

5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)

300 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso)

175 – 200 γρ. μπισκοτάκια για tiramisu

25 γρ. κουβερτούρα

2 κουταλιές σκόνη κακάο

Όλα αυτά τα υλικά θα τα βρεις σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ. Το κρασί Marsala είναι λίγο δύσκολο να το πετύχεις, οπότε για να μην τρέχεις σε κάβα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαύρο ρούμι. Ταιριάζει πολύ ωραία στην κρέμα και το άρωμα του καφέ. Τα μπισκοτάκια για το tiramisu θα τα βρεις σίγουρα στον τομέα με τα γλυκά. Είναι μικρά σπογγοειδή μπισκοτάκια, απορροφητικά για να κρατήσουν τον καφέ.

Προετοιμασία

Βήμα πρώτο: Προετοιμάζεις τον καφέ. Δύο δόσεις espresso lungo ή δύο κουταλιές καφέ σε 300 ml ζεστού νερού είναι αρκετό. Τον τοποθετείς σε ένα ρηχό πιάτο και τον αφήνεις να κρυώσει.

Βήμα δεύτερο: Μέχρι να κρυώσει ο καφές, φτιάχνεις την κρέμα. Προσθέτεις το τυρί, την κρέμα, το ποτό και την ζάχαρη σε ένα μπωλ και ανακατεύεις καλά, μέχρι να δημιουργήσεις μια ωραία πηχτή κρέμα. Όταν είναι έτοιμη, δοκιμάζεις να δεις μήπως χρειάζεται λίγο ακόμα ποτό για να δώσει περισσότερη γεύση.

Βήμα τρίτο: Αφήνεις το μπωλ με την κρέμα στην άκρη, παίρνεις τα μπισκοτάκια και τα βουτάς το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ. Θες να απορροφήσουν τον καφέ αλλά να μην παπαριάσουν τόσο πολύ. Κάθε έτοιμο μπισκότο παίρνει την θέση του στο σκεύος που θα φυλάξεις το γλυκό.

Βήμα τέταρτο: Αφού έχεις δημιουργήσει μία στρώση με μπισκότα, ρίχνεις την μισή κρέμα και απλώνεις πάνω από τα μπισκότα. Τρίβεις την σοκολάτα κουβερτούρα πάνω από την κρέμα.

Βήμα πέμπτο: Απλώνεις άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, πάνω από την κρέμα, προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και απλώνεις τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.

Βήμα έκτο: Βάζεις το γλυκό σου στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ώστε να πήξει η κρέμα, να περάσουν τα αρώματα σε όλο το γλυκό και να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ένα έξτρα υλικό για πιο αφράτη κρέμα

Πολλοί χρησιμοποιούν και αυγά στην προετοιμασία του tiramisu για να γίνει πιο ωραία η κρέμα. Ειλικρινά δεν είναι απαραίτητο αλλά αν θες κι εσύ να χρησιμοποιήσεις ωμά αυγά, πρέπει στο δεύτερο βήμα να χτυπήσεις πρώτα τους κρόκους με την ζάχαρη πριν προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει ακόμα να χτυπήσεις τα ασπράδια ξεχωριστά και να τα προσθέσεις στο τέλος της προετοιμασίας της κρέμας. Αν χρησιμοποιήσεις αυγά, αφαίρεσε λίγη κρέμα γάλακτος από τη δοσολογία για να μην σου γίνει πολύ αραιή η κρέμα σου.

Μια εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος

Το κλασικό tiramisu σερβίρεται κομμένο σε κομμάτια, τοποθετημένο σε πιάτο. Μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν να δημιουργήσεις το γλυκό μέσα σε ποτήρια και να το σερβίρεις σε αυτά. Ακολουθείς τα βήματα κανονικά και απλά σερβίρεις στο ποτήρι. Όσο πιο μεγάλο το ποτήρι, τόσο πιο χορταστική η μερίδα για τον καθένα.

Εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα

ΠΗΓΗ: oneman.gr

Tags: ΓλυκάΖαχαροπλαστική

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32.000 ΧΙΛ. ΧΡΟΝΙΑ “ΑΝΘΙΣΕ”

Επόμενο

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Σπιτικά γλειφιτζούρια και καραμέλες!

16 Ιανουαρίου, 2012
Συνταγές

Ροδάκινα ψητά με δύο σάλτσες

16 Ιανουαρίου, 2012
Συνταγές

Μπακλαβάς «Βολιώτικος»

16 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

Αξιολόγηση στο Δημόσιο με 6 κριτήρια

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.