• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πέθανε η μοναχοκόρη του Στάλιν

admin Από admin
7 Απριλίου, 2020
Σε Κοινωνία, Κόσμος
1
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Σβετλάνα ΑλιλούγεβαΣε ηλικία 85 ετών έφυγε από την ζωή την περασμένη Τρίτη στις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν εξόριστη από το 1967 η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν , όπως γράφουν οι New York Times. Κατά τη διάρκεια της ζωής της άλλαξε πολλές φορές το όνομά της προσπαθώντας να σβήσει κάθε σχέση με τον πατέρα της. Μετά δύο γάμους και το θάνατο του Στάλιν το 1953 πήρε το επώνυμο της μητέρας της και ονομαζόταν Σβετλάνα Αλιλούγεβα.

Η Σβετλάνα Σταλίνα, το τελευταίο εν ζωή από τα παιδιά του Στάλιν, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1926, έζησε μια ζωή σαν ρωσικό μυθιστόρημα και πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ανώνυμη, στο Ουισκόνσιν, επισημαίνει η εφημερίδα. Στη διάρκεια της ζωής της άλλαξε πολλές φορές το όνομά της προσπαθώντας να σβήσει κάθε σχέση με τον πατέρα της. Μετά δύο γάμους και το θάνατο του Στάλιν το 1953 πήρε το επώνυμο της μητέρας της και ονομαζόταν Σβετλάνα Αλιλούγεβα. Το 1967 με την δικαιολογία ότι ήθελε να μεταφέρει την τέφρα του ινδού συντρόφου της, τον οποίο είχε γνωρίσει στην Σοβιετική Ένωση, διέφυγε στην Ινδία και από εκεί ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1970 έγινε Λάνα Πίτερς μετά το σύντομο γάμο της με τον αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Γουέλσι Πίτερς.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε το 2010 στην Wisconsin State Journal, είχε δηλώσει πως είναι “πολύ ευτυχισμένη” που βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή και εξομολογήθηκε πως “Ο πατέρας της της κατέστρεψε τη ζωή”. “Οπου και αν πήγαινα, εδώ, στην Ελβετία, στην Ινδία, οπουδήποτε, στην Αυστραλία, σε ένα νησί, ήμουν πάντοτε αιχμάλωτη του ονόματος του πατέρα μου”, είχε υπογραμμίσει. Η ίδια είχε προσθέσει πως ο πατέρας της την αγαπούσε. “Ήταν ένας απλός άνθρωπος. Ένας αγροίκος, πολύ σκληρός . Ηταν πολύ απλός μαζί μας. Με αγαπούσε και ήθελε να γίνω μια καλά καταρτισμένη μαρξίστρια”, είχε καταλήξει.

από ethnos.gr 

Προηγούμενο

Αποτελέσματα ΕΚΑΣΧ

Επόμενο

ME ΜΕΓΑΛΗ EΠΙΤΥΧΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

Εκπαίδευση

Κορωνοϊός: 18 τα κρούσματα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

26 Ιανουαρίου, 2021
Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κουτάλα – Απαγορεύεται η επαφή με τρόφιμα (φώτο)

26 Ιανουαρίου, 2021
Πολιτικά

Οι πρώτες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Δήμαρχος και με μικρότερο του 50% ποσοστό

26 Ιανουαρίου, 2021
Επόμενο

ME ΜΕΓΑΛΗ EΠΙΤΥΧΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 4.7k Fans
  • 680 Followers
  • 380 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Tο ψηλότερο σημείο του μεσαίου ποδιού της Χαλκιδικής (βίντεο drone)

26 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Δυο πυρκαγιές μικρής έκτασης χθες στη Σιθωνία (φώτο)

26 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Παρέμβαση Απ. Πάνα για την ένταξη της Χαλκιδικής στην ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου

26 Ιανουαρίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.