ΥΛΙΚΑ
- 4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
- 5 καρότα
- 600 γρ. λάχανο
- 3 κλων. σέλινο
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 2 φλ. χλιαρό νερό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα πράσα με ελάχιστο νερό για να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά, με κλειστό καπάκι(δηλαδή τα αχνίζουμε). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες, το σέλινο χοντροκομμένο με το χέρι και το λάχανο επίσης χοντροκομμένο με το χέρι. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, ζεστό για να μην σταματήσει ο βρασμός. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 250 γρ. χυμό ντομάτας και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Το ελέγχουμε κατά διαστήματα, μήπως χρειάζεται παραπάνω νερό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε βάζουμε το μισό ελαιόλαδο που χρειάζεται στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε ωμό στο σερβίρισμα.
ΠΗΓΗ: chefonair.gr