• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ψαρονέφρι με ντομάτες και λειωμένο τυρί

Από
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
1
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γραμ ψαρονέφρι
  • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ του καφέ κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ γλυκού ρίγανηΑλάτι, πιπέρι
  • 2 μεγάλες ντομάτες καλά πλυμένες
  • 2 φλιτζ τσαγιού κασέρι λεπτοτριμμένο
  • 800 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.  Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις αφήνετε να περιμένουν.  Παίρνετε το ψαρονέφρι και το κόβετε σε χοντρές φέτες.  Το κτυπάτε λίγο να ανοίξει και να γίνει λίγο φαρδύ.  Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο για τις πατάτες, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και 1 φλιτζ του καφέ νερό.  Τις μαγειρεύετε στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και μέχρι να εξατμιστεί το νερό και όταν μείνει μόνο το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγομαγειρεύετε χωρίς να τις ανακατεύετε παρά μόνο όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.  Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Σε ένα άλλο καθαρό τηγάνι ρίχνετε 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φέτες από το ψαρονέφρι.  Όταν ροδοκοκκινίσουν τις πασπαλίζετε με τη πάπρικα, τη ρίγανη, τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις σβήνετε με το κόκκινο κρασί.  Τις μαγειρεύετε για λίγο και μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.  Κρατάτε τη σάλτσα του τηγανιού και βάζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι τη μια δίπλα στην άλλη μέσα σε ένα ταψί.  Απλώνετε επάνω από το ψαρονέφρι τις φέτες της ντομάτας και σκορπάτε από πάνω το λεπτοτριμμένο κασέρι.  Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 15 λεπτά και μέχρι το κασέρι να λειώσει και να γίνει λαστιχωτό. Σερβίρετε στα πιάτα ψαρονέφρι με λειωμένο τυρί και το συνοδεύετε από τις τραγανές πατάτες του τηγανιού.

ΠΗΓΗ: ntomatagemisti.gr

Tags: ΜαγειρικήΣυνταγές
Προηγούμενο

Καταναλωτικός παράδεισος τα Σκόπια για τους Έλληνες

Επόμενο

Gramatik – So Much For Love – Official Music Video

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Gourmet ρεβεγιόν: 9 συνταγές για το μενού της πρωτοχρονιάς

31 Δεκεμβρίου, 2012
Συνταγές

Ζύμη για πίτσα

1 Μαΐου, 2012
Συνταγές

Μοσχαράκι γιουβέτσι

15 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

Gramatik - So Much For Love - Official Music Video

Ανακαλύφθηκαν 50 εξωπλανήτες ♦ 16 με συνθήκες ζωής σαν της Γης

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 4.7k Fans
  • 680 Followers
  • 497 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Η κυρία Σόνια από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής έγινε 100 χρονών! (φώτο)

28 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών τηρούν τις αποστάσεις, καθήμενοι σε μονοθέσια θρανία

28 Ιανουαρίου, 2021
Featured

Λαγονήσι Βουρβουρού: Είτε με λιακάδα, είτε με συννεφιά, η ομορφιά της είναι ανεπανάληπτη (βίντεο)

28 Ιανουαρίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.