Τα τηγανητά κεφτεδάκια είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Τί θα λέγατε να τα δοκιμάσετε σε μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα παραλλαγή;
Χρόνος
- Χρόνος Προετοιμασίας:
- 1 ώρα περίπου
- Χρόνος Μαγειρέματος:
- 15 λεπτά περίπου
Υλικά
- Ζωμός λαχανικών Knorr
- 1 κούπα τσαγιού ζωμός λαχανικών “Σπιτικός”, Knorr
- Γάλα
- ½ κούπα εβαπορέ αραιωμένο ή φρέσκο
- Παρμεζάνα
- 3 κουταλιές σούπας
- Αυγά
- 2 μέτρια
- Μανιτάρια
- 500γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα) ψιλοκομμένα
- Κιμάς
- 500γρ. μοσχάρι
- Κρεμμύδι
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- όσο επιθυμείτε
- Φρυγανιά
- 2 κούπες τσαγιού τριμμένη
- Αραβοσιτέλαιο
- Για το τηγάνι
Ας το φτιάξουμε!
Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 30 λεπτά.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που σας αρέσει και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα και μπορείτε να τα συνοδέψετε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.
Συμβουλή: Εάν το μίγμα βγει πολύ υγρό για το πλάσιμο, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά ενώ εάν βγει πολύ σφιχτό, προσθέτετε ελαιόλαδο.
ΠΗΓΗ: www.livesmart.gr