• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μπακλαβάς «Βολιώτικος»

Από
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
1
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ, ΤΑΣΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού

500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1 φλ. βούτυρο (1/2 φρέσκο και 1/2 μαργαρίνη)

1 κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.γλ. κανέλα σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3 φλ. ζάχαρη

250 γρ. μέλι ανθέων

2 φλ. νερό

ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα τηγανάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τον πάτο ενός ταψιού και στρώνουμε πάνω του 4 φύλλα Βηρυτού, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με αρκετό βούτυρο. Ρίχνουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται, το 1/3 περίπου του μείγματος καρυδόψιχας, κανέλας και γαρίφαλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπο μείγμα καρυδόψιχας. Κρατάμε 2-3 φύλλα για το τέλος, περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και χαράσσουμε μ’ ένα μαχαιράκι (σε ρόμβους) τον μπακλαβά. Ψήνουμε στους 170οC για 40-45’ περίπου. ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι για 5’ περίπου. Αφού βγει ο μπακλαβάς από το φούρνο, τον περιχύνουμε με το σιρόπι και τον αφήνουμε να «τραβήξει» για μία ώρα περίπου.

ΠΗΓΗ: www.agelioforos.gr

Tags: ΖαχαροπλαστικήΣυνταγές

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Μαζεύουν τους κάδους απορριμμάτων… λόγω ΔΕΘ

Επόμενο

Το πρόβλημα της ρύπανσης του διαστήματος

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Ζύμη για πίτσα

1 Μαΐου, 2012
Συνταγές

Πώς να φτιάξεις Tiramisu σε 15 λεπτά

27 Φεβρουαρίου, 2012
Συνταγές

Σπιτικά γλειφιτζούρια και καραμέλες!

16 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

Το πρόβλημα της ρύπανσης του διαστήματος

Πίτσα στο φεγγάρι

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.