υλικά
για 4 άτομα
• 4 μπριζόλες με κόκαλο, από τη σπάλα
• λίγο λάδι, για να αλείψουμε τις μπριζόλες
• 3 κλωνάρια σέλινου, σε κομμάτια 2 εκ.
• 4 καρότα, χοντροκομμένα
• 3 πατάτες, σε ροδέλες 1 εκ.
• 1½ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140οC. Σε κεραμική γάστρα ή πυρέξ που κλείνει καλά (να μη βγαίνει ο ατμός) βάζουμε σε στρώσεις τις μπριζόλες (αφού τις αλείψουμε με λάδι), τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σφραγίζουμε με το καπάκι και το ψήνουμε για 4 ώρες. Δεν βάζουμε νερό.
Tip
Αν δεν έχετε σκεύος που κλείνει καλά, κάντε ζυμάρι με αλεύρι και αρκετό αλάτι και κλείστε το σκεύος στο καπάκι γύρω γύρω.
ΠΗΓΗ: www.homefood.gr