για 4 άτομα
2-3 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
4 ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια, κομμένες σε καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
½ σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι
φλούδες πικάντικης γραβιέρας (ή κεφαλογραβιέρας ή κεφαλοτυριού)
εκτέλεση
Αφήνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για 2 ώρες. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα 6-8 ώρες στο ψυγείο. Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.
Tips
- Η ίδια σάλτσα μπορεί επίσης να μαγειρευτεί.
- Αν δεν σας αρέσει το κίτρινο τυρί, η φέτα ταιριάζει εξίσου καλά.
ΠΗΓΗ: www.homefood.gr