• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μικρά λαχανικά κονφί με γεύση αντσούγιας σε σφολιάτα

Από
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
3
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Για τη σάλτσα αντσούγιας: Χτυπάω σε ένα γουδί μία σκελίδα σκόρδο, 4-5 αντσούγιες, λίγη κάππαρη, λίγα φύλλα βασιλικού και ξύσμα από λεμόνι. Δένω με λίγο ελαιόλαδο, μία κουταλιά ούζο και μία ξίδι.

Για τη βάση: Κόβω ένα φύλλο σφολιάτας 15×15 εκ. Σε άλλο φύλλο, κόβω 4 λωρίδες 15×3 εκ. που τοποθετώ στις άκρες της τετράγωνης σφολιάτας και ψήνω σε δυνατό φούρνο τη βάση μας, αφού πρώτα την αλείψω ελαφρά με ένα αβγό.

Μπορούμε επίσης ψήσουμε δύο φύλλα 15×15 εκ. το ένα επάνω στο άλλο. Μετά το ψήσιμο, κόβουμε από το πάνω μέρος ένα μεγάλο καπάκι για να το γεμίσουμε με τα λαχανικά.

Για τα λαχανικά κονφί: Διαλέγω μικρά λαχανικά: καροτάκια, κολοκυθάκια, μικρούς άνθους, κουνουπίδι, αμπελοφάσουλα, ραπανάκια, μπαστούνια από σέλινο. Τα ζεματάω όλα ξεχωριστά για 2 λεπτά και τα κρυώνω αμέσως. Βρέχω τα λαχανικά με μπόλικο ελαιόλαδο, αλλά δεν αλατίζω. Τα βάζω σε ταψάκι που έχω αλείψει με σκόρδο στο φούρνο, στους 70oC, για 2 ώρες. Αλατίζω όταν βγάλω από το φούρνο και γαρνίρω τη ζεστή σφολιάτα (μπορώ να την προψήσω και να τη ζεσταίνω την τελευταία στιγμή πριν σερβίρω). Βρέχω τη ζεστή τάρτα με τη σάλτσα αντσούγιας.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Tags: ΜαγειρικήΣυνταγές

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Πόσα «πιάνει» ένα VW Microbus του ’63;

Επόμενο

Στόχος ομάδας χάκερ η Apple

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Gourmet ρεβεγιόν: 9 συνταγές για το μενού της πρωτοχρονιάς

31 Δεκεμβρίου, 2012
Συνταγές

Ζύμη για πίτσα

1 Μαΐου, 2012
Συνταγές

Μοσχαράκι γιουβέτσι

15 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

Στόχος ομάδας χάκερ η Apple

Ο καλός κηπουρός τον Ιούλιο

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.