• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κέικ με αμύγδαλα, λεμόνι, μυζήθρα και φράουλες

brook91769134731 Από brook91769134731
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ολες οι γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα μυρωδάτο γλυκό. Μαγειρεύουν η Αγλαία Κρεμέζη και ο Κώστας Μωραΐτης.

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα)

► 250 γρ. (περίπου 1 ½ φλιτζάνι) αμύγδαλα ασπρισμένα

► 65 γρ. (περίπου 2/3 φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαβάστε επίσης:

Μια μοναδική λογοτεχνική βραδιά στα Νέα Μουδανιά

20 Μαΐου, 2025

«Εκατομμυριούχος»: Αρνήθηκαν σε άτομο με αναπηρία να πάρει μέρος στο τηλεπαιχνίδι – Τι απαντά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

20 Μαΐου, 2025

► ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο

► ξύσμα από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά

► 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη και επιπλέον για το σερβίρισμα

► 6 αβγά

► 300 γρ. μυζήθρα λιωμένη

►1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο

► 300 γρ. φράουλες πλυμένες και στραγγισμένες

► αμύγδαλα σε φολίδες, καβουρντισμένα, για να στολίσετε (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώστε ένα ταψί με διάμετρο 25 εκ. και ντύστε το με λαδόχαρτο. Σε μπλέντερ χοντροκόψτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε σε γαβάθα με το αλεύρι και το ξύσμα. Με μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και βάλτε τους κρόκους έναν έναν. Προσθέστε και το μείγμα με τα αμύγδαλα, τη μυζήθρα και το χυμό λεμόνι και ενσωματώστε βιαστικά, με το μίξερ.

Σε άλλη γαβάθα χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα. Αδειάστε στη ζύμη ανακατεύοντας με σπάτουλα βαθιά και ελαφρά. Με κουτάλι μεταφέρετε στο ταψί και ψήστε 35-40 λεπτά, να σφίξει. Θα είναι έτοιμο όταν η άκρη ενός μυτερού μαχαιριού που θα βυθίσετε στο κέντρο θα βγαίνει καθαρή. Βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα όσο είναι ακόμα ζεστό και ακουμπήστε σε σχάρα να κρυώσει. Όταν είναι να σερβίρετε, μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και τοποθετήστε όμορφα από πάνω τις φράουλες – αν είναι μεγάλες, κόψτε τις στη μέση. Πασπαλίστε με ζάχαρη και σκορπίστε από πάνω καβουρντισμένα αμύγδαλα, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Tags: ΖαχαροπλαστικήΣυνταγές
Προηγούμενο

Δυσκολότερο το επίδομα ανεργίας

Επόμενο

3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου 2011/ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μια μοναδική λογοτεχνική βραδιά στα Νέα Μουδανιά

20 Μαΐου, 2025
Ψυχαγωγία

«Εκατομμυριούχος»: Αρνήθηκαν σε άτομο με αναπηρία να πάρει μέρος στο τηλεπαιχνίδι – Τι απαντά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

20 Μαΐου, 2025
φώτο αρχείου
Ψυχαγωγία

Περιμένει το δικαστήριο ως λύτρωση είπε ο δικηγόρος της Τούνη για το revenge porn – Οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι

29 Απριλίου, 2025
Επόμενο

3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου 2011/ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Max Romeo - PROTEST TO M1 (Pacheko Remix) by Igor Bastidas

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.