• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κέικ με αμύγδαλα, λεμόνι, μυζήθρα και φράουλες

Από
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
4
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Ολες οι γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα μυρωδάτο γλυκό. Μαγειρεύουν η Αγλαία Κρεμέζη και ο Κώστας Μωραΐτης.

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα)

► 250 γρ. (περίπου 1 ½ φλιτζάνι) αμύγδαλα ασπρισμένα

► 65 γρ. (περίπου 2/3 φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

► ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο

► ξύσμα από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά

► 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη και επιπλέον για το σερβίρισμα

► 6 αβγά

► 300 γρ. μυζήθρα λιωμένη

►1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο

► 300 γρ. φράουλες πλυμένες και στραγγισμένες

► αμύγδαλα σε φολίδες, καβουρντισμένα, για να στολίσετε (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώστε ένα ταψί με διάμετρο 25 εκ. και ντύστε το με λαδόχαρτο. Σε μπλέντερ χοντροκόψτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε σε γαβάθα με το αλεύρι και το ξύσμα. Με μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και βάλτε τους κρόκους έναν έναν. Προσθέστε και το μείγμα με τα αμύγδαλα, τη μυζήθρα και το χυμό λεμόνι και ενσωματώστε βιαστικά, με το μίξερ.

Σε άλλη γαβάθα χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα. Αδειάστε στη ζύμη ανακατεύοντας με σπάτουλα βαθιά και ελαφρά. Με κουτάλι μεταφέρετε στο ταψί και ψήστε 35-40 λεπτά, να σφίξει. Θα είναι έτοιμο όταν η άκρη ενός μυτερού μαχαιριού που θα βυθίσετε στο κέντρο θα βγαίνει καθαρή. Βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα όσο είναι ακόμα ζεστό και ακουμπήστε σε σχάρα να κρυώσει. Όταν είναι να σερβίρετε, μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και τοποθετήστε όμορφα από πάνω τις φράουλες – αν είναι μεγάλες, κόψτε τις στη μέση. Πασπαλίστε με ζάχαρη και σκορπίστε από πάνω καβουρντισμένα αμύγδαλα, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Tags: ΖαχαροπλαστικήΣυνταγές

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Δυσκολότερο το επίδομα ανεργίας

Επόμενο

3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου 2011/ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Ζύμη για πίτσα

1 Μαΐου, 2012
Συνταγές

Πώς να φτιάξεις Tiramisu σε 15 λεπτά

27 Φεβρουαρίου, 2012
Συνταγές

Σπιτικά γλειφιτζούρια και καραμέλες!

16 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου 2011/ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Max Romeo - PROTEST TO M1 (Pacheko Remix) by Igor Bastidas

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.