Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 ώρες περίπου
- Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά περίπου
Υλικά
- γιαούρτι: 200γρ. της αρεσκείας σας
- γάλα: 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
Ας το φτιάξουμε!
- Παίρνουμε ένα γιαούρτι 200 γρ. το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ κρύο γάλα και το ανακατεύουμε καλά
μέχρι να γίνει χυλός.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2,5 φλιτζάνια γάλα και μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (χλιαρό προς το ζεστό).
- Το αδειάζουμε μέσα στον χυλό (γιαούρτι με κρύο γάλα) και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή: βάζουμε το μπολ σε ένα δίσκο (γιατί δε πρέπει να κουνιέται δεξιά η αριστερά) και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβάει τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο τόσο ώστε να είναι χλιαρός. Βάζουμε μέσα το δίσκο όπως είναι με το γιαούρτι και σβήνουμε το φούρνο. Μόλις πέσει η θερμοκρασία τον ξανά ανάβουμε προσέχοντας πάντα να είναι χλιαρός ο φούρνος – ούτε κρύος, ούτε καυτός – αυτό θα γίνει 3-4 φόρες. Την 4η φορά το σβήνουμε και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 8-10 ώρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: www.livesmart.gr