Κουνέλι με δεντρολίβανο στο τηγάνι με πατάτες τηγανητές
Προετοιμασία :
0-15 λεπτά
Μαγείρεμα :
45-60 λεπτά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
1 κλαδί δεντρολίβανο
½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το περνάμε από το αλεύρι. Στη συνέχεια το βάζουμε στο σκεύος να ροδίσει καλά. Το γυρνάμε μ’ένα πιρούνι για να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 – 40 λεπτά. Μόλις το κουνέλι πιεί το νερό και μείνει με τη σάλτσα του δυναμώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το “σβήνουμε” με το ξίδι. Μετά από 5 λεπτά κι αφού έχει καραμελώσει το κουνέλι μας με τη σάλτσα του σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο σκεύος 1 – 2 μερίδες τηγανητές πατάτες. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε όλα μαζί σε μια πιατέλα. Καλή εβδομάδα με νοστιμιές και καλή διάθεση!
ΠΗΓΗ: www.toarkoudi.gr