• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πιπεριές γεμιστές με κασέρι, ελιές και φέτα

Από
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
8
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Ανακαλύψτε ένα πεντανοστιμο ορεκτικό για τους λάτρεις των τυριών και της πιπεριάς!

YΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

► 5 μεγάλες πιπεριές Φλώρινας (ή πράσινες, κόκκινες, κίτρινες κλπ.)
► ελαιόλαδο
► αλάτι
► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
► 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
► 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή από κονσέρβα
► 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή θρούμπι
► μία καλή πρέζα μπούκοβο, ξερή καυτερή πιπεριά ή μαύρο πιπέρι
► ½ φλιτζάνι κασέρι, χοντροτριμμένο
► 3-4 κουταλιές ή περισσότερό ξερά ψίχουλα από ψωμί ολικής ή πολύσπορο
► 2 κουτ. σούπας ούζο
► 1 ½ φλιτζάνι φέτα σκληρή, κομμένη σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230oC.  Πλύντε, στεγνώστε και κόψτε κατά μήκος στη μέση τις 4 πιπεριές, κόβοντας και το κοτσάνι, αν μπορείτε, για να κρατήσουν το σχήμα τους. Βγάλτε και πετάξτε τους σπόρους. Ανάψτε το γκριλ και βάλτε σε λαμαρίνα στο φούρνο οκτώ μισές πιπεριές, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τοποθετήστε τη λαμαρίνα περίπου 8 εκ. από το γκριλ και ψήστε τις πιπεριές μερικά λεπτά, να μαυρίσει και να φουσκώσει η πέτσα τους. Βγάλτε από το φούρνο, αφαιρέστε όση πέτσα έχει φουσκώσει και τοποθετήστε τις πιπεριές σε πυρίμαχο σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.

Κόψτε σε κυβάκια τις υπόλοιπες πιπεριές. Σε τηγάνι ζεστάνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατίστε το κρεμμύδι και σοτάρετε στο λάδι, μαζί με την πιπεριά. Όταν μαλακώσουν, σε 8-10 λεπτά, προσθέστε τις ελιές, το σκόρδο, την ντομάτα, το θυμάρι και την καυτερή πιπεριά, αν τη χρησιμοποιείτε. Βράστε ανακατεύοντας 3-4 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το κασέρι, τα ψίχουλα, το ούζο και μπόλικο πιπέρι – αν δεν βάλατε καυτερή πιπεριά. Πρέπει το μείγμα να γίνει σφιχτό. Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλα ψίχουλα. Γεμίστε τις πιπεριές, μοιράστε από πάνω τα κυβάκια της φέτας και ψήστε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει το τυρί. Σερβίρετε ζεστές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να σκληρύνει και να μη λιώσει η φέτα στο ψήσιμο, κόψτε τα κυβάκια αποβραδίς, ή μία μέρα πριν, και αφήστε τα σε μια στρώση σε πιάτο στο ψυγείο, χωρίς να τα σκεπάσετε.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Tags: ΜαγειρικήΣυνταγές

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Το Google γίνεται «social»

Επόμενο

Π ι κ Ν ι κ … στο Γρασίδι

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Gourmet ρεβεγιόν: 9 συνταγές για το μενού της πρωτοχρονιάς

31 Δεκεμβρίου, 2012
Συνταγές

Ζύμη για πίτσα

1 Μαΐου, 2012
Συνταγές

Μοσχαράκι γιουβέτσι

15 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

Π ι κ Ν ι κ ... στο Γρασίδι

Οι Νέες ταινίες της εβδομάδας από 19 Μαϊου 2011

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.