• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μηλόπιτα με πράσινα μήλα και κρέμα

Από
16 Ιανουαρίου, 2012
Σε Συνταγές, Ψυχαγωγία
7
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

syntagesapospiti.blogspot.com

Υλικά
για το παντεσπάνι
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ηλιέλαιο
4 κούπες αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια

για τη γέμιση
5 πράσινα μήλα
ζάχαρη
κανέλα

για την κρέμα
2 κούπες χυμό από τα μήλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντή μεριά του τρίφτη.

Ραντίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

….>>> (Δείτε παρακάτω τη συνέχεια της συνταγής)

Βάζουμε το μείγμα των μήλων σε σουρωτήρι πάνω σε βαθύ μπολ. Πιέζουμε καλά με κουτάλι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Μετράμε (πρέπει να είναι 2 κούπες).Αν δεν είναι,συμπληρώνουμε με κάποιο χυμό (π.χ. χυμό πορτοκάλι,μήλο ή άλλο φρούτο).

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ξανά για λίγο.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα

και το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ.

Απλώνουμε επάνω τα μήλα.

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του (περίπου 50-60 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο).

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα μήλου. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το μείγμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια όμορφη κρέμα.

Καλύπτουμε το γλυκό.

ΣΗΜ: Η αρχική συνταγή για την κρέμα,θέλει 1 κούπα χυμό και 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ. Είναι όμως τόσο νόστιμη αυτή η κρέμα που εγώ διπλασίασα τη δόση και νομίζω ότι όποιος δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή θα συμφωνήσει απόλυτα μαζί μου.

Αν θέλετε, στρώστε πάνω στο κέικ τη μισή ποσότητα κρέμας και σερβίρετε την υπόλοιπη όσο είναι ακόμη ελαφρά ζεστή σε μπολ για να συμπληρώσει όποιος θέλει επιπλέον.

ΠΗΓΗ: syntagesapospiti.blogspot.com

Tags: ΓλυκάΖαχαροπλαστικήΣυνταγές

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Σπήλαιο Πετραλώνων – Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος

Επόμενο

Απολογισμός αποστολών Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

ΣχετικάΆρθρα

Συνταγές

Ζύμη για πίτσα

1 Μαΐου, 2012
Συνταγές

Πώς να φτιάξεις Tiramisu σε 15 λεπτά

27 Φεβρουαρίου, 2012
Συνταγές

Σπιτικά γλειφιτζούρια και καραμέλες!

16 Ιανουαρίου, 2012
Επόμενο

Απολογισμός αποστολών Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Θα κλείσει η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ;

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.